ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Ντάισελμπλουμ «έκαψε» το Χρηματιστήριο: «Βουτιά» άνω του 10% για τις τράπεζες

Ο Ντάισελμπλουμ «έκαψε» το Χρηματιστήριο: «Βουτιά» άνω του 10% για τις τράπεζες

Κόκκινα δάνεια | Χρηματιστήριο: Μεγάλες απώλειες καταγράφει λίγο πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασής του την Παρασκευή (25/09/2017) το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά το αυστηρό μήνυμα του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προς την Τράπεζα της Ελλάδος, για αποτελεσματικότερη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Capital.gr, ο κ. Ντάισελμπλουμ φέρεται να επισήμανε στον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, ότι «κοιτάζοντας γενικότερα την οικονομία, αν επιλυθεί το θέμα των κόκκινων δανείων, δεν θα υπάρχει ζήτημα με τις ελληνικές τράπεζες».

Στις 16:45 ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε απώλειες κατά 3,89%, διαμορφούμενος στις 743,54 μονάδες, με τις μεγαλύτερες απώλειες (άνω του 10%) να καταγράφονται στον κλάδο των τραπεζών. Ενδοσυνεδριακά, η πτώση του Γενικού Δείκτη είχε ξεπεράσει το 4%.

Ακόμη ένας, εξίσου σημαντικός παράγοντας που συνέβαλε στην πτώση του Χρηματιστηρίου ήταν η δήλωση του αρχηγού των Γερμανών Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), Κρίστιαν Λίτνερ, ότι η θέση για την Ελλάδα ήταν ότι το FDP θα πει «ναι» σε πακέτα διάσωσης εφόσον συμμετέχει το ΔΝΤ και με αυτό να καθίσταται σαφές ότι υπάρχει βιωσιμότητα χρέους.

Σχετικές ειδήσεις