Κοινωνικό μέρισμα 2017: Ικανοποιημένη η ΔΕΗ για την κάλυψη των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας

Newsroom Newsroom

Κοινωνικό μέρισμα 2017: Ικανοποιημένη η ΔΕΗ για την κάλυψη των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας

Ποσό 360 εκατομμυρίων ευρών θα δοθεί στη ΔΕΗ από το συνολικό 1,4 δισ. ευρώ του κοινωνικού μερίσματος, ώστε να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (13/11/2017) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η διοίκηση της ΔΕΗ εξέφρασε σήμερα, Τρίτη (14/11/2017) την ικανοποίησή της για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, τονίζοντας πως με την εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί σε δαπάνες για παροχή Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, «δεν θα υπάρξει καμία αύξηση του κονδυλίου των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών».

«Γενικότερα η καταβολή των ΥΚΩ από το Δημόσιο αποτελεί θέση της ΔΕΗ δεδομένου ότι τέτοιου είδους υπηρεσίες κοινωνικής και εθνικής σημασίας πρέπει να τις επωμίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός και όχι οι καταναλωτές. Εκφράζουμε την προσδοκία ότι η παρούσα ενέργεια θα έχει ανάλογη συνέχεια ώστε να υπάρξει ελάφρυνση των λογαριασμών ρεύματος» προσθέτει η επιχείρηση.

Το μεγαλύτερο κονδύλι των ΥΚΩ διοχετεύεται για την κάλυψη του κόστους ηλεκτροδότησης των νησιών που τροφοδοτούνται από ακριβούς, πετρελαϊκούς σταθμούς. Το ποσό που προέρχεται από το κοινωνικό μέρισμα αντιστοιχεί στις επιπλέον δαπάνες της ΔΕΗ για ΥΚΩ από το 2012 και μετά, καθώς ο τελευταίος υπολογισμός έγινε το 2011. Η ΔΕΗ διεκδικούσε μεγαλύτερο ποσό, για αυτό και στη σημερινή ανακοίνωση κάνει λόγο για «μέρος του ποσού που γνωμοδότησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έναντι της συνολικής οφειλής από τις δαπάνες που έχει καταβάλει η ΔΕΗ για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) τα προηγούμενα χρόνια, πράγμα που αποτελεί μια δίκαια και αποφασιστικής σημασίας παρέμβαση».

Τέλος, η ΔΕΗ δηλώνει ότι θα αξιοποιήσει αυτή τη ρευστότητα με το βέλτιστο τρόπο ώστε να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή μόχλευση για τα οικονομικά της.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved