Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ: Έτσι έγινε το τρομοκρατικό χτύπημα (pics+vids)

ΣΚΑΪ | Τρομοκρατική επίθεση ΣΚΑΪ | Ειδήσεις:…

Έκρηξη στον ΣΚΑΪ: Αυτό είναι το σημείο όπου έσκασε η βόμβα (pics+vid)

ΣΚΑΪ | Έκρηξη βόμβας | Ειδήσεις: Περισσότερα…

Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ - Γεροβασίλη: Η Δημοκρατία δεν απειλείται

«Η Δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται. Αυτό να…

Τέλη κυκλοφορίας - ΕΝΦΙΑ: Πέντε φόροι «φωτιά» που πρέπει να πληρώσετε μέσα σε δύο εβδομάδες

Πέντε διαφορετικούς φόρους πρέπει να πληρώσουν μέχρι το…

ΟΑΕΔ: Αν δεν έχεις δουλειά, δες ΕΔΩ τα τρία νέα προγράμματα κατάρτισης για 16.000 ανέργους

Για το πρόγραμμα θα διατεθούν 40,2 εκατ.…

Κούλογλου: Επενδύσεις εκατομμυρίων στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης

Κούλογλου: Επενδύσεις εκατομμυρίων στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης

Ασθενείς όλων των κατηγοριών - 250.000 με βάση τις εκτιμήσεις- θα ωφεληθούν μεσοπρόθεσμα από τα φάρμακα κάνναβης στην Ελλάδα.

Παράλληλα, επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ αναμένονται στη χώρα μας το επόμενο διάστημα, με δημιουργία 7.000 νέων θέσεων εργασίας σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις, στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης. Στην ύπαιθρο δε, οι θέσεις εργασίας για την καλλιέργεια του φυτού, υπολογίζεται πως θα ξεπεράσουν τις 2.000.

Αυτά τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, κατά την ομιλία του στην 1η Διεθνή Έκθεση Κάνναβης στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Ιανουαρίου, στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (Tae Kwon Do).

Ο κ. Κούλογλου μίλησε για τις μεγάλες αλλαγές που σημειώνονται στον πλανήτη, σχετικά με την κάνναβη. Ήδη δεκάδες χώρες άλλαξαν τη νομοθεσία τους και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αναγνωρίσει σειρά θεραπευτικών ιδιοτήτων του φυτού, καθώς επεξεργάζεται διαρκώς τα νέα επιστημονικά δεδομένα γύρω από τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Από την Ουρουγουάη, το Μεξικό, την Αργεντινή, τη Χιλή, τον Καναδά, την Αυστραλία και το Ισραήλ, έως τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, η κινητικότητα και το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ιατρική – φαρμακευτική, διατροφική και βιομηχανική αξιοποίηση της κάνναβης είναι εντυπωσιακή, επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παγκόσμια αγορά της ιατρικής κάνναβης το 2015 άγγιξε τα 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια και το 2025 αναμένεται να φτάσει τα 55,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αγορά των προϊόντων κανναβιδιόλης (CBD) που αφορά σε φάρμακα, τρόφιμα και συμπληρώματα διατροφής, αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 700% μέχρι το 2020, φτάνοντας τα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Η παγκόσμια αγορά των τροφίμων από κάνναβη αποτιμάται στα 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αντίστοιχη ευρωπαϊκή στα 40 εκατομμύρια ευρώ και έχει σταθερά αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια.

Στις ΗΠΑ, το 2016 οι νόμιμες πωλήσεις κάνναβης αυξήθηκαν κατά 30% και έφτασαν τα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ αναμένεται να ξεπεράσουν τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2021. Δημιουργήθηκαν επίσης 150.000 νέες θέσεις εργασίας από την αμερικανική αγορά της κάνναβης και μέχρι το 2020 αναμένεται οι εργαζόμενοι στον τομέα της κάνναβης στις ΗΠΑ να είναι περισσότεροι από εκείνους του κατασκευαστικού τομέα.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Στέλιος Κούλογλου επεσήμανε ότι η σημαντική ανταπόκριση στην έκθεση δείχνει τη μεγάλη διάθεση και ενδιαφέρον που υπάρχει από τον κόσμο να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα. Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, την κάλεσε να κινηθεί προσεκτικά αλλά γρήγορα ώστε να ανοίξουν επιχειρήσεις στον κλάδο, να βρουν νέοι άνθρωποι δουλειά και όσοι υποφέρουν από ιατρικά προβλήματα, που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν μέσω της ιατρικής κάνναβης, να μπορέσουν να ωφεληθούν.