Αυτοί είναι οι νέοι βασικοί μισθοί για στρατιωτικούς και σώματα ασφαλείας

Newsroom Newsroom

Αυτοί είναι οι νέοι βασικοί μισθοί για στρατιωτικούς και σώματα ασφαλείας

Στις αρχές Ιανουαρίου διορθώθηκαν οι λανθασμένες οδηγίες για την κατάταξη χιλιάδων αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα μισθολογικά κλιμάκια του νέου ειδικού μισθολογίου που έστειλε το Γενικό λογιστήριο του Κράτους  τον Ιούλιο του 2017 προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες μισθοδοσίας.

Τη διευκρινιστική εγκύκλιο υπέγραψε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης.

Τέλος δίνεται έτσι στην αναστάτωση που έζησαν χιλιάδες ένστολοι καθώς με τα λάθη προέκυψαν απώλειες από 50 έως και 400 ευρώ το μήνα επί των ακαθάριστων αποδοχών τους επειδή τοποθετούνταν σε μισθολογικά κλιμάκια με βασικούς μισθούς χαμηλότερους από αυτούς που δικαιούνταν.

Άγνωστό βέβαια παραμένει ακόμη αν τελικά οι αρμόδιες υπηρεσίες πρόλαβαν να λάβουν υπόψη τους τις νέες διορθωμένες οδηγίες κατά την αναπροσαρμογή των αποδοχών του μηνός Ιανουαρίου 2018 στα δεδομένα του νέου μισθολογίου η οποία έγινε τον Δεκέμβριο του 2017 αναδρομικά από την (1/1/2017).

Στην περίπτωση που αυτό δε συνέβη τότε όσες κατηγορίες ενστόλων επηρεάζονται από τις λανθασμένες οδηγίες υπέστησαν τις παραπάνω απώλειες.

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί αναλυτικά τους βασικούς μισθούς που ισχύουν αναδρομικά από 1/1/2017.

enstoloi

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved