Σας αφορά: Οι αλλαγές που έρχονται στην πληρωμή του φόρου κληρονομιάς

Φόρος κληρονομιάς | Ειδήσεις: Σε μια προσπάθεια να μπει φραγμός στο «τσουνάμι» των αποποιήσεων κληρονομιών που έχει προκαλέσει η υπερφορολόγηση, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει μια νέα δέσμη μέτρων που θα φέρει αφενός αλλαγές σε ό,τι αφορά τις πληρωμές των συγκεκριμένων φορολογικών υποχρεώσεων, αφετέρου θα δώσει «ανάσα» στους φορολογούμενους.

Σας αφορά: Οι αλλαγές που έρχονται στην πληρωμή του φόρου κληρονομιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες από το capital.gr, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει δύο κρίσιμες παρεμβάσεις:

  • την αύξηση του αριθμού των δόσεων για την πληρωμή του φόρου κληρονομιάς. Σημειώνεται πως η παρούσα νομοθεσία επιτρέπει την αποπληρωμή του φόρου κληρονομιάς σε 12 δόσεις με μίνιμουμ τίμημα τα 500 ευρώ, εφόσον ο υπόχρεος είναι ενήλικος και σε 24 δόσεις, αν είναι πρόκειται για ανήλικό.
  • την έκδοση της εφαρμοστικής απόφασης για την παροχή της δυνατότητας στους φορολογούμενους να εξοφλούν φόρο κληρονομιάς με εκχώρηση μέρους της κληρονομούμενης ακίνητης περιουσίας.

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία αναφορικά με τις αποποιήσεις κληρονομιών είναι απογοητευτικά: Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του ΥΠΟΙΚ, ξεπέρασαν το 2017 τις 50.000, ενώ από το 2013 και μετά ακολούθησαν σταθερά ανοδική πορεία. Συγκεκριμένα, το 2013 οι αποποιήσεις ανήλθαν σε 29.199, το 2014 σε 41.388, το 2015 σε 45.628 και το 2016 σε 54.422.

Διαβάστε εδώ περισσότερα οικονομικά θέματα του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή