Πετρόπουλος: Οφειλόμενες εισφορές του '17 μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 12 δόσεων

Πετρόπουλος: Οφειλόμενες εισφορές του '17 μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 12 δόσεων

«Θα νομοθετήσουμε άμεσα ρύθμιση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα να παίρνουν ασφαλιστική ενημερότητα, αλλά και να έχουν υγειονομική περίθαλψη, όλοι όσοι οφειλέτες καταβάλλουν τις εισφορές τους, από την 1η Ιανουαρίου 2017», δήλωσε ο Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης επισήμανε με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι οφειλόμενες εισφορές του έτους 2017 μπορούν να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων και, έτσι, να είναι ενήμεροι και να έχουν ασφαλιστική ικανότητα, όσοι καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές, αυτό το διάστημα.

Ο ίδιος σημείωσε ότι στην προσήλωση του υπουργείου Εργασίας βρίσκονται τα θέματα που αφορούν τους ασφαλισμένους, διευκρινίζοντας ότι τα ζητήματα της ενημερότητας τα διαχειρίζεται το υπουργείο με έναν τρόπο που δεν αποβάλλει τους ασφαλισμένους από το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό στέλεχος, έχει ιδιαίτερη σημασία να έχουν όλοι απασχόληση και ευκαιρίες απασχόλησης και, στην κατεύθυνση αυτή, «διαχειριζόμαστε και τα ζητήματα της ενημερότητας».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρθηκε και στα πνευματικά δικαιώματα.

Όπως τόνισε, θα εκδοθεί εγκύκλιος, σύμφωνα με την οποία η είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων δεν θα εμπίπτει στις ρυθμίσεις για τις ασφαλιστικές κρατήσεις και για την καταβολή συντάξεων, καθώς τέτοιου είδους περιορισμοί θα ήταν ασύμβατοι με τα πνευματικά δικαιώματα και τη λειτουργία τους.