ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλι Ρεν: Χωρίς έγγραφες δεσμεύσεις δεν θα δοθεί έκτη δόση

Όλι Ρεν: Χωρίς έγγραφες δεσμεύσεις δεν θα δοθεί έκτη δόση

Προαπαιτούμενο για την καταβολή της έκτης δόσης χαρακτήρισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν τις έγγραφες εγγυήσεις από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, που αρνήθηκε να παράσχει έγγραφες εγγυήσεις στις Βρυξέλλες, ο Όλι Ρεν υποστήριξε ότι η μονομερής εξαγγελία για δημοψήφισμα στην Ελλάδα «διέρρηξε τις σχέσεις εμπιστοσύνης της Ελλάδας με την ευρωζώνη και η εμπιστοσύνη αυτή πρέπει να αποκατασταθεί».

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ο επίτροπος, οι Ευρωπαίοι εταίροι αναμένουν όχι μόνον έγγραφες δεσμεύσεις από τις δυνάμεις που θα μετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας, «αλλά και εκείνες τις δράσεις που αποτελούν προαπαιτούμενο για την 6η δόση, την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την οριστικοποίηση του δεύτερου προγράμματος και τη συμμετοχή των ιδιωτών».

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι η έκτη δόση του ελληνικού δανείου θα δοθεί όταν η ελληνική πλευρά αποσαφηνίσει πλήρως ότι δεσμεύεται με τους στόχους και τις πολιτικές που προβλέπονται από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, καλώντας την ελληνική πολιτική τάξη «να αναλάβει τις ευθύνες της».