ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Έρχονται αυξήσεις – «Ανάσα» για χιλιάδες δικαιούχους

Επίδομα θέρμανσης: Έρχονται αυξήσεις – «Ανάσα» για χιλιάδες δικαιούχους

Ουδεμία ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δεν προκύπτει με βάση τα σημερινά ξεκαθαρίζει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Τα χρηματοπιστωτικά μας ιδρύματα «έχουν περάσει πρόσφατα με επιτυχία τις δοκιμασίες αντοχής καίτοι το θέμα των κόκκινων δανείων δεν είναι αμελητέο και χρήζει αντιμετώπισης. Είμαι σίγουρος ότι με τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις, τις οποίες επεξεργαζόμαστε, θα βελτιωθούν τα μεγέθη που θα ισχυροποιήσουν περαιτέρω τη θέση των τραπεζών», δηλώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι από όλους τους δείκτες της οικονομίας προκύπτει ότι δεν απαιτείται πλέον περικοπή των συντάξεων, ενώ αποκαλύπτει πως εντός των επόμενων εβδομάδων η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή προς νομοθέτηση τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 83ης ΔΕΘ θέτοντας με αυτό τον τρόπο τα κόμματα της αντιπολίτευσης προ των ευθυνών τους. Ο κ. Φλαμπουράρης επίσης αναγγέλλει ότι τα αδύναμα οικονομικά στρώματα δεν θα επωμιστούν την αύξηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, γιατί η κυβέρνηση σχεδιάζει να παραχωρήσει αυξημένο επίδομα θέρμανσης.

Σε ερώτηση για την πορεία της κυβερνητικής συνεργασίας με τους ΑΝ.ΕΛ. υπογραμμίζει ότι παραμένει έντιμη και πως η Συμφωνία των Πρεσπών, που αποτελεί το πεδίο δοκιμασίας, «είναι τόσο φανερά επωφελής και σύμφωνη με τη λογική, που απονομιμοποιεί φανατικές αναγνώσεις».

Τέλος, σχολιάζει την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με στίχους από το ποίημα «Η πόλις» του Καβάφη: «Καινούργιους τόπους δεν θα βρεις, δεν θάβρεις άλλες θάλασσες», προσθέτοντας ότι τον εκτιμά πάρα πολύ, αλλά δεν περίμενε ότι θα αντιδρούσε με αυτό τον τρόπο.

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων