ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκάνδαλο Folli Follie: Χρεοκοπία και καταιγίδα δέσμευσης λογαριασμών

Σκάνδαλο Folli Follie: Χρεοκοπία και καταιγίδα δέσμευσης λογαριασμών

Όπως όλα δείχνουν η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη 30 Οκτωβρίου Έκτακτη Επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Folli Follie βαίνει εκ νέου προς ματαίωση, καθώς ακόμα δεν έχουν καταρτιστεί οι οικονομικές καταστάσεις του 2017 και δεν είναι σαφές ούτε ποια είναι η εταιρεία που θα πραγματοποιήσει τους ελέγχους αυτούς μετά την αποχώρηση της ΕΥ, αλλά ούτε και πότε θα τους παραδώσει.

ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΤΡΙΤΗΣ - Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Η προσπάθεια εκπόνησης ενός αποτελεσματικού σχεδίου αναδιάρθρωσης της Folli Follie, ώστε να παραμείνει βιώσιμη, συνεχίζεται, με την εταιρεία Deloitte να έχει αναλάβει το ρόλο του συμβούλου.

Κατά τα όσα υποστηρίζει η διοίκηση της Folli Follie συνεχίζει τις επαφές με επενδυτές, αλλά και τις πιστώτριες τράπεζες, με σκοπό την εξασφάλιση επιπρόσθετης ρευστότητας σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και η συμμετοχή των τραπεζών στο σχέδιο αναδιάρθρωσης, ώστε να εξευρεθεί ένα μακροπρόθεσμο πλάνο αναχρηματοδότησης της Folli Follie.

Το μέλλον της εταιρείας θα το κρίνουν οι ομολογιούχοι, αφού για να προχωρήσει το οποιοδήποτε σχέδιο αναδιάρθρωσης είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει συμφωνία σε τουλάχιστον 60% των ομολογιούχων και πιστωτών της.

Αναμφίβολα η απόρριψη από το Μονομελές Πρωτοδικείο της αίτησης υπαγωγής της Folli Follie στον Πτωχευτικό Κώδικα και η άρση των προστατευτικών μέτρων δεν διευκολύνει, καθώς πυροδοτεί νομικές ενέργειες για διεκδικήσεις αποζημιώσεων που μπορεί να οδηγήσουν την εταιρεία ακόμα και σε χρεοκοπία, εάν δεν επέλθει σύντομα συμφωνία με τους πιστωτές και τους ομολογιούχους.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία είναι η Folli Follie μετά το «σκάσιμο» δύο ομολόγων που είχε εκδώσει, κάτι που προμηνύει δυσμενέστερες εξελίξεις το επόμενο διάστημα, εάν οι πιστωτές της δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Τα όσα συνέβησαν στο δικαστικό μέτωπο με την απόρριψη από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας της ένταξης της Folli Follie στο άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα για προστασία από πιστωτές της, αλλά και η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και πέντε μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου έπειτα από αίτηση επενδυτών, έφεραν ντόμινο εξελίξεων.

Νέα εξέλιξη αποτελεί το γεγονός της υπαγωγής και τυπικά σε καθεστώς χρεοκοπίας δύο ομολόγων που έχει εκδώσει ο όμιλος Folli Follie Group, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την κατάθεση ακόμη μεγαλύτερου αριθμού αιτήσεων διεκδίκησης αποζημιώσεων, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο η Folli Follie να οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία αν δεν καταφέρει να βρεθεί κοινή γραμμή και συμφωνία μεταξύ πιστωτών και εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ