Έτοιμη η διάταξη που καταργεί τις περικοπές στις συντάξεις - Τις επόμενες μέρες η ψήφισή της

Newsroom Newsroom

Έτοιμη η διάταξη που καταργεί τις περικοπές στις συντάξεις - Τις επόμενες μέρες η ψήφισή της

Συντάξεις - Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις: Μέχρι την άλλη Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου, θα έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο, στο οποίο περιέχεται, μεταξύ άλλων και η ρύθμιση για την μη περικοπή των συντάξεων.

Το νομοσχέδιο, αναμένεται να κατατεθεί άμεσα και θα εισαχθεί με την διαδικασία του επείγοντος, ώστε έως την άλλη Τρίτη να έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του στην αρμόδια Επιτροπή και η ψήφισή του στην Ολομέλεια.

Η πολυπόθητη διάταξη έχει τίτλο την κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων και προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής: «η περίπτωση Β’ της παραγράφου 2 του άρθρου 14 του νόμου 4387, όπως έχει τροποποιηθεί αντικαθίσταται ως εξής: από 1η Ιανουαρίου 2019 αν το καταβαλλόμενο ποσό των συντάξεων είναι μεγαλύτερο εκείνου που προκύπτει από τον υπολογισμό τους σύμφωνα με την παράγραφο 1 το επιπλέον ποσό εξακολουθεί να καταβάλλεται στον δικαιούχο, συμψηφιζόμενο κατ’ έτος και μέχρι την πλήρη εξάλειψή του με την εκάστοτε αναπροσαρμογή των συντάξεων όπως αυτή προκύπτει κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 3 όπως ισχύει.

Η παράγραφος 1 του άρθρου 1 και το άρθρο 2 του Ν. 4472 του 2017 (α/74) καταργούνται».

Να σημειωθεί ότι, ο αρμόδιος υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ δήλωσε ότι οι διατάξεις του ν. 4387/16 που προβλέπουν αυξήσεις σε 620.000 συνταξιούχους θα καταβληθούν κανονικά, με τις συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου που θα καταβληθούν νωρίτερα, λόγω των εορτών.

Συγκεκριμένα, θα καταβληθούν στις 19 Δεκεμβρίου. «Οι συντάξεις όχι μόνο δεν περικόπτονται, όπως λέγαμε από το 2017 έχοντας την εικόνα για την καλή πορεία των οικονομικών, αλλά, 620.000 συντάξεις θα είναι και αυξημένες μετά τον επανυπολογισμό, με βάση το ν. 4387/16», σημείωσε ο υφυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved