«Καμπάνα» στη Folli Follie – Πρόστιμα «μαμούθ» ύψους 20,3 εκατ. ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Newsroom Newsroom

«Καμπάνα» στη Folli Follie – Πρόστιμα «μαμούθ» ύψους 20,3 εκατ. ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
EUROKINISSI

Σκάνδαλο Folli Follie: Την επιβολή βαρύτατων προστίμων, συνολικού ύψους 20.340.000 ευρώ στη Folli Follie, σε 10 μέλη της διοίκησης της εταιρείας καθώς και σε στελέχη της, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή του (28/02) συνεδρίαση.

Παράλληλα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα υποβάλει μήνυση κακουργηματικού χαρακτήρα στον αρμόδιο εισαγγελέα κατά του Δημήτρη και Γιώργο Κουτσολιούτσο με αφορμή - όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση- το κέρδος που αποκόμισαν από τη διενέργεια χρηματιστηριακών συναλλαγών επί μετοχών της εταιρίας. Αφορά ουσιαστικά στη χειραγώγηση της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, έχει αποφασιστεί να επιβληθούν πρόστιμα συνολικού ύψους 20.340.000 ευρώ στην Folli Follie, για παραβάσεις της απαγόρευσης χειραγώγησης της αγοράς του άρθρου 15 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014, όπως ορίζεται στις διατάξεις του άρθρου 12, παράγραφος 1(γ) του ιδίου, μέσω των ετήσιων ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της Εταιρίας για τη χρήση 2016.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Αναλυτικότερα, επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα ύψους:

– 10.000.000 ευρώ στον κ. Δημήτριο Κουτσολιούτσο του Γεωργίου, πρώην Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, και πρώην εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.

– 5.000.000 ευρώ στον κ. Γεώργιο Κουτσολιούτσο του Δημητρίου, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρίας και νυν μη εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

– 4.500.000 ευρώ στον κ. Ιωάννη Μπεγιέτη του Γεωργίου πρώην Οικονομικό Διευθυντή του Υποομίλου της θυγατρικής FF Group Sourcing Limited της εταιρείας στην Ασία

– 120.000 ευρώ στην κα Αικατερίνη Κουτσολιούτσου του Κορνηλίου, πρώην Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και πρώην εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

– 120.000 ευρώ στoν κ. Φραγκίσκο Γρατσώνη του Αριστείδη, πρώην Οικονομικό Διευθυντή της Εταιρίας

– 100.000 ευρώ στην εταιρεία FOLLI FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

– 100.000 ευρώ στην κα Ειρήνη Νιώτη του Γεωργίου, πρώην εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας

– 100.000 ευρώ στον κ. Εμμανουήλ Ζαχαρίου του Νικολάου, πρώην εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας

– 100.000 ευρώ στον κ. Γεώργιο Αλαβάνο του Δημητρίου, πρώην Διευθυντή Λογιστηρίου της Εταιρίας

– 100.000 ευρώ στον κ. Ζαχαρία Μαντζαβίνο του Σπυρίδωνος, πρώην μη εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρίας

– 100.000 ευρώ στον κ. Ευάγγελο Κουμανάκο του Πέτρου πρώην ανεξάρτητο μη εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρώην Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρίας.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα»: Το ΕΣΡ «έκοψε» τη Ζήνα Κουτσελίνη - Δείτε γιατί (pics)

«Βόμβα» για δώρα και αναδρομικά: Με περικοπές η επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved