ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες απώλειες στους δείκτες της Wall Street και στην τιμή του πετρελαίου

Νέες απώλειες στους δείκτες της Wall Street και στην τιμή του πετρελαίου
pixabay

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Πέμπτης (2/5) οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Οι επενδυτές είναι ακόμα επηρεασμένοι από τις δηλώσεις της Τετάρτης του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί τη Wall Street σε απώλειες για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Οι δείκτες

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 26.307,79 μονάδες, μειωμένος κατά 122,35 μονάδες ή -0,46%.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας κινήθηκε πτωτικά, φτάνοντας τις 8.036,77 μονάδες, με πτώση 12,87 μονάδων ή -0,16%.

Ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, μειώθηκε κατά 6,21 μονάδες (-0,21%) και έκλεισε στις 2.917,52 μονάδες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πτώση για το αργό

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές η τιμή του αργού.

Οι επενδυτές αναμένουν τις επόμενες κινήσεις από τον ΟΠΕΚ καθώς τίθεται σε ισχύ η άρση του αμερικανικού waiver στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου (δεν θα δωθούν άλλες εξαιρέσεις από τις αμερικανικές κυρώσεις σε χώρες που αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο).

Το αργό τύπου WTI παραδόσεως Ιουνίου, υποχώρησε κατά 1,79 δολ. ή 2,8% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, στα 61,81 δολ. το βαρέλι.

Στο ICE του Λονδίνου, το συμβόλαιο brent παραδόσεως Ιουλίου, βρέθηκε 1,43 δολ. ή 2% χαμηλότερα, κλείνοντας στα 70,75 δολάρια το βαρέλι.

Σχετικές ειδήσεις