Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις: Τελική ευθεία για τα αναδρομικά 350.000 δικαιούχων (vid)

Newsbomb

Αναδρομικά: Μετά το Πάσχα η απόφαση για 350.000 συνταξιούχους - Ποιους θα αφορά

Μετά το Πάσχα αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σχετικά με τα αναδρομικά 350.000 συνταξιούχων. Από το 2023 και σε δόσεις (ελλείψει δημοσιονομικού χώρου) μελετά το οικονομικό επιτελείο να καταβάλει τα αναδρομικά συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ για τους παλαιούς συνταξιούχους σε περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφασίσει να τους δικαιώσει.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΣτΕ έχουν προσφύγει συνδικαλιστικοί φορείς, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Τραπεζικών Οργανώσεων Ελλάδος, το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ και περίπου 50 συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα.

Όλοι διεκδικούν αναδρομικά τις περικοπές των συντάξεών τους για ένα 11μηνο (από 11.6.2015 και μέχρι τη δημοσίευση του νόμου Κατρούγκαλου), όπως και την επιστροφή των τριών δώρων-επιδομάτων στις κύριες και επικουρικές συντάξεις τους. Ειδικότερα, οι συνταξιούχοι ζητούν την ακύρωση της υπ’ αριθμ. Φ. 11321/35005/1528/14.10.2020 απόφασης του υπουργού Εργασίας, καθώς δεν προβλέπει την επιστροφή των σχετικών περικοπών των επικουρικών συντάξεων και των δώρων που επιβλήθηκαν κατά τη μνημονική περίοδο, παρά το γεγονός ότι οι επίμαχες περικοπές κρίθηκαν αντισυνταγματικές με αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ το έτος 2015.

Με πληροφορίες από: Mega

Διαβάστε επίσης:

Συνταξιούχοι: Πληρώνονται τον Μάιο αναδρομικά και επικουρικές