ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Δείτε πώς να κάνετε το κλιματιστικό σας να «καίει» λιγότερο ρεύμα

Δείτε πώς να κάνετε το κλιματιστικό σας να «καίει» λιγότερο ρεύμα

Πολλά ελληνικά νοικοκυριά λόγω της αυξημένης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, επιλέγουν να χρησιμοποιούν το κλιματιστικό για τη θέρμανσή τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα αντί για καλοριφέρ.

Το κλιματιστικό αποτελεί μία συσκευή που δεν δροσίζει μόνο το καλοκαίρι, αλλά ζεστάνει και τον χειμώνα! Ωστόσο, πρέπει να ακολουθούνται κάποια βασικά βήματα για να έχει όχι μόνο καλή απόδοση, αλλά και να μην χρειάζεται να καίει περισσότερο ρεύμα.

1. Φροντίστε ώστε να είναι ανεμπόδιστη η διάχυση του αέρα από το κλιματιστικό: Οτιδήποτε μπορεί να διακόπτει την ομαλή διάχυση του αέρα από το κλιματιστικό, όπως κάποιο ψηλό έπιπλο ή ράφι, θα πρέπει να μετακινηθεί.

2. Ρυθμίστε στην κατάλληλη θέση τα πτερύγια κατεύθυνσης αέρος του κλιματιστικού: Η κατεύθυνση του αέρα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την σωστή απόδοση του κλιματιστικού. Ρυθμίζοντάς την προς τα πάνω ο χώρος θα ζεσταίνεται καλύτερα.

3. Κλείστε τις πόρτες των δωματίων που υπάρχει κλιματιστικό: Είναι πάρα πολύ σημαντικό να απομονώνουμε τον χώρο όπου βρίσκεται το κλιματιστικό και να κλείνουμε τις πόρτες των υπνοδωματίων. Σε αντίθεση με τα θερμαντικά σώματα, δυστυχώς, το κλιματιστικό δεν έχει τη δυνατότητα να επιτύχει μια σταθερή θερμοκρασία για όλους τους χώρους του σπιτιού. Είναι λοιπόν προτιμότερο να ζεσταίνεται το κάθε δωμάτιο χωριστά.

Σχετικές ειδήσεις