ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Ελασσόνας: Δωρεάν τρόφιμα σε16.780 δικαιούχους

Δήμος Ελασσόνας: Δωρεάν τρόφιμα σε16.780 δικαιούχους

Μια μεγάλη εκστρατεία διανομής τροφίμων ξεκίνησε αυτές τις ημέρες και βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δήμο Ελασσόνας μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διανομή τροφίμων που έχει γίνει μέχρι σήμερα σε Δήμο της χώρας, καθώς δικαιούχοι του προγράμματος, που υλοποιείται μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι 16.780 άτομα του Δήμου Ελασσόνας.

Ο Δήμος Ελασσόνας υλοποιεί το πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορά τη διανομή τροφίμων σε άτομα, που έχουν πραγματική ανάγκη, γι’ αυτό και τα κριτήρια για τη συμμετοχή είναι εισοδηματικά και κοινωνικά.

Πρόκειται για διανομή 5 βασικών ειδών διατροφής, ρύζι, μακαρόνια, φέτα, ελαιόλαδο και γραβιέρα.

Ήδη, την προηγούμενη εβδομάδα έγινε η παραλαβή 67.107 κιλών ζυμαρικών, 9.771 κιλών γραβιέρας, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα και η παραλαβή 91.624 κιλών ρυζιού, 17.766 κιλών φέτας, 26.726 λίτρων ελαιόλαδου και επιπλέον ποσότητα ζυμαρικών ( κοφτό μακαρόνι).

Αυτή την εβδομάδα πραγματοποιείται η διανομή ζυμαρικών και γραβιέρας στους οικισμούς της Ελασσόνας και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει και η διανομή στην πόλη της Ελασσόνας.