Καλαμαριά: Ποινική δίωξη κατά πρώην δημάρχου για «μαύρη τρύπα» 2,5 εκ.

Καλαμαριά: Ποινική δίωξη κατά πρώην δημάρχου για «μαύρη τρύπα» 2,5 εκ.

Μετά το Δήμο Θεσσαλονίκης μία ακόμη υπόθεση υπεξαίρεσης σε ΟΤΑ της περιοχής θα φτάσει στο ακροατήριο, καθώς η Εισαγγελεία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση και απιστία σε βάρος του Δημοσίου κατά του πρώην δημάρχου Καλαμαριάς, Χριστόδουλου Οικονομίδη.

Δίωξη άσκησε επίσης και κατά του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Δημήτρη Λέκκα, για «μαύρη τρύπα» 2,5 εκατ. ευρώ που διαπιστώθηκε στη δημοτική επιχείρηση τελετών του συγκεκριμένου δήμου το χρονικό διάστημα 2002-2006.

Για την ίδια υπόθεση, η Εισαγγελία άσκησε δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για υπεξαίρεση και απιστία σε βάρος του δημοσίου εναντίον του διατελέσαντος κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα διευθυντή της επιχείρησης, αλλά και προέδρων και μελών του διοικητικού της συμβουλίου.

Το έλλειμμα των 2,5 εκατ. ευρώ διαπιστώθηκε μετά  από καταγγελία από δημοτικό σύμβουλο Καλαμαριάς και  έρευνα των οικονομικών επιθεωρητών, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που είχε διαταχθεί από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδιο για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρο Τσόγκα.