Απίστευτο! Νέα σχολεία στην Κορινθία

Απίστευτο! Νέα σχολεία στην Κορινθία

Το έργο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, μετά τη δέσμευση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων να υποβάλλει φάκελο ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2013, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 στην έδρα της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης εξήρε τη σημασία των υποδομών για τη μεταρρύθμιση της παιδείας και έδωσε εντολή στη Διαχειριστική Αρχή να εξεταστεί κατά τη διαδικασία αναθεώρησης του ΕΣΠΑ η δυνατότητα προμήθειας εξοπλισμού των Μουσικών Σχολείων της Τρίπολης και της Σπάρτης «προκειμένου να θέσουμε στη διάθεση των μαθητών εξοπλισμό που να ανταποκρίνεται σε σύγχρονες ανάγκες», όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας ανακοινώθηκε ότι το Πειραματικό σχολείο θα είναι έτοιμο και θα δοθεί προς χρήση τη νέα σχολική χρονιά.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας δόθηκε προτεραιότητα στο 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, ο φάκελος του οποίου βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης για ένταξη στο ΕΣΠΑ, ενώ αποφασίστηκε επίσης να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να ωριμάσουν για ένταξη στο ΕΣΠΑ του 8ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας, το οποίο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, του Γυμνασίου – Λυκείου Κυπαρισσίας και του Γυμνασίου – Λυκείου Κορώνης.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, θετική εξέλιξη αποτελεί η απόφαση για επανεκκίνηση των εργασιών στο Γυμνάσιο – Λύκειο Γυθείου, με ένταξή του στο ΕΣΠΑ, αλλά και για το 6ο Δημοτικό της Σπάρτης.

Αναφορικά με την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας αποφασίστηκε η υποβολή του φακέλου του σχολείου του Λουτρακίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου στη Διαχειριστική Αρχή για ένταξη στο ΕΣΠΑ, ενώ εξετάστηκε και το σχολείο του Ξυλοκάστρου