Τατούλης: Nα διαλυθούν όλοι οι καταυλισμοί των ΡΟΜΑ

Τατούλης: Nα διαλυθούν όλοι οι καταυλισμοί των ΡΟΜΑ

Tη διάλυση των υφιστάμενων καταυλισμών των ΡΟΜΑ στην Πελοπόννησο ζήτησε από τον Αρχηγό της αστυνομίας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με αφορμή τα συχνά φαινόμενα λεηλασίας που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως τόνισε ο κ. Τατούλης, η περιφέρεια θα προχωρήσει στη λήψη πολιτικών αποφάσεων - αντιμέτρων στην κυβέρνηση.

Ανακοίνωσε, δε, ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει στην Τρίπολη η διαδικασία αντιμετώπισης του προβλήματος και η σύγκλιση διεθνούς επιτροπής για την δημιουργία προγραμμάτων επανένταξης των ΡΟΜΑ με την συμμετοχή και της αρμόδιας Ευρωπαίας επιτρόπου.

«Δεν μπορεί να επιμεριζόμαστε το κόστος καταστροφής της περιφέρειας αφήνοντας τους ΡΟΜΑ να λεηλατούν τις αγροτικές και τις μεταποιητικές επενδύσεις» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

«Η επένδυση φωτισμού μάλιστα της Ακροκορίνθου, ένα έργο κόστους 2,5 εκατομμυρίων Ευρώ που υλοποιήθηκε επί υπουργίας μου στο υπουργείο Πολιτισμού έχει ολοκληρωτικά λεηλατηθεί από τους ΡΟΜΑ. Δε μπορούμε να ανεχθούμε παραπέρα  την ιστορία αυτή» κατέληξε ο κ. Τατούλης.