ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Οχι» δημάρχων στην μετεγκατάσταση καταυλισμού – γκέτο Ρομά

«Οχι» δημάρχων στην μετεγκατάσταση καταυλισμού – γκέτο Ρομά

Η πιθανή μετεγκατάσταση καταυλισμού – γκέτο Ρομά σε κτήμα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στη Λυκόβρυση ήταν το θέμα της συνάντησης που συζήτησαν ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης με τους Δημάρχους Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρη Φωκιανό, Μεταμόρφωσης Μιλτιάδη Καρπέτα και Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη.

Οι Δήμαρχοι μετέφεραν τις αποφάσεις των δημοτών ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τα σχέδια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ενώ και ο υπουργός εξέφρασε την αντίθεση του επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία σχετική απόφαση της αρμοδιότητας του.

Να σημειωθεί ότι μετά από έρευνα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης το συγκεκριμένο ακίνητο (που παλαιότερα ήταν ιδιοκτησίας του ΕΘΙΑΓΕ) με πράξη του τότε υπουργού το 2003 είναι μετεγγραμμένο και ανήκει πλέον στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως διαβάζουμε στην Αυτοδιοίκηση.

Επίσης ενημέρωσαν τόσο ο υπουργός όσο και η Γενική Διευθύντρια του υπουργείου για θέματα πολιτικής γης, ότι έχουν πάρει αντίστοιχες διαβεβαιώσεις από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας αλλά και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ότι στο συγκεκριμένο ακίνητο δεν ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να μετεγκατασταθεί καταυλισμός – γκέτο.

Οπότε μετά και από αυτή την εξέλιξη όλα δείχνουν ότι μπαίνουν πια οριστικά στο ράφι οι όποιοι σχεδιασμοί για μεταφορά Ρομά μέσα στα όρια της Λυκόβρυσης. Τις τελευταίες εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα θα συζητήσει την Παρασκευή η Επιτροπή Αγώνα η οποία θα ενημερωθεί και θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις καθώς θα υπάρχει διαρκής εγρήγορση ώστε να μην επανέλθουν τα παραπάνω σχέδια.