ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοτικές εκλογές 2019: Η πρώτη δημοσκόπηση για το Δήμο Αθηναίων - Δείτε ποιος προηγείται

Δημοτικές εκλογές 2019: Η πρώτη δημοσκόπηση για το Δήμο Αθηναίων - Δείτε ποιος προηγείται

Με διαφορά 25,3% προηγείται ο Κώστας Μπακογιάννης στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Opinion Poll, ενόψει των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών του Μαΐου.

Η πρώτη μέτρηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας δίνει στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας 33,8 %, ενώ δεύτερος ακολουθεί ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος ο οποίος καταλαμβάνει 8,5%

Ακολουθούν ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής με 7,9%, ενώ ο Νίκος Τεντόμας που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται στην πρόθεση ψήφου να λαμβάνει το 6,2% των πολιτών. Στην 5η θέση βρίσκεται ο υποψήφιος που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος με ποσοστό 6%, ενώ το 25,7% των ερωτηθέντων απάντησαν πως ακόμα δεν έχουν ψηφίσει ποιον θα ψηφίσουν για δήμαρχο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 46,8% ζητούν από τον υποψήφιο δήμαρχο που θα επιλέξουν να έχει γνώση των προβλημάτων της πόλης, το 37,1% τον θέλει κοντά στους δημότες, ενώ την εμπειρία ιεραρχεί ψηλά στα κριτήρια επιλογής το 23,6%. Ενας στους δέκα (9,5%) ιεραρχεί ως σημαντικό κριτήριο επιλογής να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος αυτοδιοικητικό στέλεχος.

Στην έρευνα που διεξήχθη κατά το διάστημα από τις 25 έως τις 30 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 1.002 νοικοκυριών, το 65,8% ιεραρχεί ως σοβαρότερο πρόβλημα της Αθήνας την καθαριότητα, η εγκληματικότητα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,2%, τα προβλήματα του οδικού δικτύου ακολουθούν (ποσοστό 16,6%), ενώ το κυκλοφοριακό / έλλειψη πάρκινγκπαίρνει βραχεία κεφαλή στο μεταναστευτικό, αφού κατατάσσονται αντίστοιχα στην τέταρτη και πέμπτη θέση των σοβαρότερων προβλημάτων της Αθήνας με ποσοστά 13,8% και 13,1% αντίστοιχα.

Σχετικές ειδήσεις