ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντράγκι σε Τσίπρα: Οι τράπεζες είναι ασφαλείς όσο η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα

Ντράγκι σε Τσίπρα: Οι τράπεζες είναι ασφαλείς όσο η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα

Διαβεβαιώσεις από τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ότι η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι διασφαλισμένη μέχρι το τέλος του προγράμματος, πήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ημίωρη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Μ. Ντράγκι τόνισε την ανάγκη να κλείσει η συμφωνία άμεσα, ενώ ο πρωθυπουργός έθεσε μεταξύ άλλων και το ζήτημα με τα ελληνικά ομόλογα ύψους 27 δισ. που είχαν αγοραστεί από την ΕΚΤ κατά την περίοδο Τρισέ και τώρα εκκρεμεί η αποπληρωμή τους.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, καθώς και το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και αρμόδιος για την Ελλάδα, Μπενουά Κερέ.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε νωρίτερα και με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, τον οποίο ενημέρωσε σχετικά με την ελληνική πρόταση για τη ρύθμιση του χρέους, αλλά και για το πακέτο μεταρρυθμίσεων.

Εξάλλου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά περιμένει μέσα στις επόμενες ώρες ή ημέρες, το αποτέλεσμα του νέου γύρου των διαβουλεύσεων που ξεκίνησαν πάνω στη νέα ελληνική πρόταση.

Όπως εξήγησαν, αναμένει μια αναφορά για το ελληνικό χρέος, την τελική διάρκεια της παράτασης και τον καθορισμό των προαπαιτουμένων δράσεων.

Σύμφωνα, τέλος, με τις ίδιες πηγές, η αλλαγή του κλίματος επετεύχθη κυρίως με τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, αλλά και με τη δομή της, η οποία απαντάει σε αυτή της πρότασης των θεσμών.

Σχετικές ειδήσεις