ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Ο Καραγκούνης πιστεύει ότι ο Σαμαράς είναι ακόμα πρωθυπουργός…

Σακελλαρίδης: Ο Καραγκούνης πιστεύει ότι ο Σαμαράς είναι ακόμα πρωθυπουργός…

Άμεση και αιχμηρή ήταν η απάντηση του Γ. Σακελλαρίδη στα σχόλια του Κ. εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Καραγκούνη, ο οποίος έκανε λόγο για αδιανόητα ψέματα που αραδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να καλύψει τις προκλητικές αυξήσεις που ενέκρινε στους κομματικούς του φίλους, τον κ. Φωτόπουλο και τους υπόλοιπους συνδικαλιστές της ΔΕΗ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού τονίζει έτσι ότι «ο κ. Καραγκούνης επιλέγει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει, προκειμένου να ρίξει λάσπη στη νέα κυβέρνηση», ενώ «χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που προσβάλλουν την κοινή νοημοσύνη, απλώς ματαιοπονεί», τον… βοηθάει, σημειώνοντας:

1. Η συλλογική σύμβαση υπογράφηκε από τη διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. και τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Ας υπενθυμίσουμε στον κ. Καραγκούνη ότι η διοίκηση της ΔΕΗ είχε οριστεί από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.

2. Ας του γνωστοποιήσουμε επίσης ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν πριν τις εκλογές, παρόλο που η υπογραφή της σύμβασης έγινε μετά.

3. Καλό θα είναι ο κ. Καραγκούνης να μάθει τι ψήφισαν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που μετέχουν στη ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ και ιδιαίτερα η ΔΑΚΕ που πρόσκειται στη ΝΔ.

4. Το κοινό αίσθημα το προκαλεί η, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, στάση της ΝΔ. Δηλαδή ενός εκ των δύο μνημονιακών κομμάτων που με την πολιτική τους οδήγησαν την κοινωνία στη σημερινή κατάσταση.

Όταν λέει ο κ. Καραγκούνης για περικοπές σε νοσοκομεία, έκτακτες εισφορές και αυξήσεις ΦΠΑ, μάλλον νομίζει ότι είναι Πρωθυπουργός ακόμα ο κ. Σαμαράς και ΥΠΟΙΚ ο κ. Χαρδούβελης.