ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τορπίλη» Σγουρίδη για Σκοπιανό: «Αν έρθει στη Βουλή η συμφωνία, δεν θα υπάρχει κυβέρνηση»

«Τορπίλη» Σγουρίδη για Σκοπιανό: «Αν έρθει στη Βουλή η συμφωνία, δεν θα υπάρχει κυβέρνηση»

Μετά τον εκπρόσωπο Τύπου των ΑΝ.ΕΛ., Θεόδωρο Τοσουνίδη, και ο αντιπρόεδρος του κόμματος,Παναγιώτης Σγουρίδης, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα (02/07/2018) την πρόθεση του Πάνου Καμμένου για αποχώρηση από την κυβέρνηση, με την έλευση της συμφωνίας για το Σκοπιανό στη Βουλή.

«Όταν θα φτάσει το σχέδιο συμφωνίας στη Βουλή για να ψηφιστεί, τότε εμείς θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση, ζητώντας να ψηφιστεί ένα τέτοιο σύμφωνο με την πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ερωτηθείς, ειδικότερα, αν οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση ή θα εγκαταλείψουν τις έδρες τους, ο κ. Σγουρίδης απάντησε: «Δεν νομίζω να άφησε το υπονοούμενο ότι θα είμαστε στα έδρανα και θα ψηφίζουμε ό,τι φέρνει η κυβέρνηση. Αν έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα υπάρχει κυβέρνηση».

Προχωρώντας σε διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου και ειδικότερα για το αν οι βουλευτές του θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση ή θα εγκαταλείψουν τις έδρες τους, απάντησε:

«Δεν νομίζω να άφησε το υπονοούμενο ότι θα είμαστε στα έδρανα και θα ψηφίζουμε ό,τι φέρνει η κυβέρνηση», ξεκαθαρίζοντας ότι «αν έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα υπάρχει κυβέρνηση».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφιστεί αυτή η συμφωνία με πάνω από 180 ψήφους», είπε ο ίδιος και χαρακτήρισε «μύθο» το ότι αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ψήφιζαν υπέρ της πρότασης μομφής δε θα περνούσε η συμφωνία.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την πρόταση μομφής και απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν στήριξαν οι ΑΝ.ΕΛ., ο Παναγιώτης Σγουρίδης σημείωσε ότι «θα βάζαμε τη χώρα σε περιπέτεια» κι ότι «θα αποφασίζαμε να πέσουμε στην πολιτική παγίδα της ΝΔ».

Διαβάστε επίσης: