ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύο προτάσεις νόμου κατέθεσε το ΚΚΕ

Δύο προτάσεις νόμου κατέθεσε το ΚΚΕ

Την προστασία των ανέργων και την κατάργηση όλων των χαρατσιών επιδιώκουν δύο προτάσεις νόμου που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Το περιεχόμενο των προτάσεων νόμου θα παρουσιάσει την Τρίτη, στη 1 το μεσημέρι, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στον Περισσό.

Κατάργηση των χαρατσιών

Στην πρώτη πρόταση νόμου οι βουλευτές του ΚΚΕ προτείνουν την κατάργηση όλων των χαρατσιών που καθιερώθηκαν από τότε που ίσχυσαν οι διατάξεις των άρθρων 29 και 31 του ν. 3986/2011 και του άρθρου 53 του ν. 4021/2011.

Επίσης, προτείνουν την κατάργηση κάθε διάταξης ή διοικητικής πράξης εφαρμογής των διατάξεων, καθώς και την πλήρη και εφάπαξ επιστροφή όλων των χαρατσιών που έχουν εισπραχθεί από το Ελληνικό Δημόσιο.

Για το επίδομα ανεργίας

Στη δεύτερη πρόταση νόμου, η ΚΟ του ΚΚΕ προτείνει την παροχή του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Πρόταση των βουλευτών είναι να οριστεί το επίδομα ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού, που σύμφωνα με το ΚΚΕ, θα πρέπει να είναι τα 1.400 ευρώ.

Επίσης, το διάστημα της ανεργίας προτείνεται να οριστεί σαν συντάξιμος χρόνος, κατά τον οποίο οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους δικαιούνται πλήρους και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.