ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κίνηση πέντε πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Νέα κίνηση πέντε πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζονται οι φυγόκεντρες τάσεις στο ΠΑΣΟΚ, ενδεικτικό της μεγάλης κρίσης που περνά η παράταξη, λόγω των τραγικών αποτελεσμάτων της τελευταίας διετούς διακυβέρνησης.

Πέντε πρώην στελέχη του κόμματος, που προ ενός μηνός παραιτήθηκαν από το Εθνικό Συμβούλιο, προχώρησαν στη συγκρότηση κίνησης «για μια Νέα σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία». Πρόκειται για τους Γιώργο Θωμά, Βαγγέλη Μαλέσιο, Στέφανο Μανίκα, Γιάννη Νικολάου και Μηνά Σταυρακάκη.

Στο κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα, αναφέρεται ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια εδώ», καθώς έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο.

Μάλιστα, κύρια ευθύνη για την εξέλιξη αποδίδουν στον Γιώργο Παπανδρέου, από τον οποίο ζητούν την αποχώρησή του, την οποία χαρακτηρίζουν σε «αναγκαία συνθήκη για τη μετεξέλιξη του χώρου», αλλά όχι αρκετή.

«Κάθε προσπάθεια να υπάρξει σημαντική συνιστώσα στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας θα έχει πιθανότητες επιτυχίας μόνο με νέα φυσιογνωμία, δομές και λειτουργίες. Απαλλαγμένη από το καθεστώς δυναστείας και ιδιοκτησίας, αλλά και από την επαχθή πολιτική κληρονομιά της διετίας» αναφέρουν, προσθέτοντας ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως αποτελεσματική κυβέρνηση.