ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παπαδήμου-Αρχιεπισκόπου

Συνάντηση Παπαδήμου-Αρχιεπισκόπου

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε το πρωί, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Μετά τη συνάντηση, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι πέραν της ανταλλαγής ευχών, «εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία αυτή για να συζητήσουμε και για άλλα πολλά θέματα γενικότερα και πιο συγκεκριμένα για της Εκκλησίας τα θέματα».

Τα θέματα της Εκκλησίας αφορούν τα θέματα της Αρχιεπισκοπής και τα θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδας γενικότερα, εξήγησε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Για τα θέματα της Αρχιεπισκοπής μιλήσαμε για την κρίση στη γειτονιά, την οικογένεια, τις δυνατότητες που μπορούμε να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους. Για τα θέματα της Εκκλησίας γενικότερα είπαμε να έρθει μια αντιπροσωπεία μετά από τις γιορτές, μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να συζητήσουμε τα γενικότερα προβλήματα που έχει η Εκκλησία στην πορεία της», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε την πεποίθηση ότι τις επόμενες ημέρες οι δράσεις θα είναι πιο συγκεκριμένες

«Εκτός από τις ευχές που ανταλλάξαμε, συζητήσαμε τους τρόπους με τους οποίους η Πολιτεία μπορεί να συνεργαστεί με την Εκκλησία και να την συνδράμει στον έργο της, καθώς και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει η Αρχιεπισκοπή και η Εκκλησία. Αλλά, επίσης, για την στήριξη των πρωτοβουλιών κοινωνικού χαρακτήρα, που αποσκοπούν στη βοήθεια των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων», ανέφερε.