ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιο κοντά οι διπλές εκλογές: Η πρόταση Μητσοτάκη για τον εκλογικό νόμο και η άρνηση της Γεννηματά

Πιο κοντά οι διπλές εκλογές: Η πρόταση Μητσοτάκη για τον εκλογικό νόμο και η άρνηση της Γεννηματά
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

«Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Εμείς δεν ψηφίζουμε μπόνους 50 εδρών. Θα το καταψηφίσουμε» διεμήνυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό. 

Στην περίπτωση που το ΚΙΝΑΛ καταψηφίσει τον εκλογικό νόμο, όπως θα κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει στην απλή αναλογική, η κυβέρνηση θα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο σενάριο των διπλών εκλογών, όποτε και αν γίνουν. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο εκλογικός νόμος που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ψηφιστεί μόνο από τους 158 βουλευτές της ΝΔ. Αριθμός που απέχει πολύ από τους 200 που απαιτούνται για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.

«Είναι ώρα να συνεννοηθούμε... δεν μπορεί να μας έχουν δεδομένους» επισήμανε η κ. Γεννηματά εμμένοντας στην ανάγκη σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για τα ελληνοτουρκικά.

«Να μεταδώσουμε στους Έλληνες μήνυμα ενότητας και αυτοπεποίθησης. Να εκπέμψει η χώρα ετοιμότητα και αποφασιστικότητα. Να γνωρίζουν όλοι -και οι σύμμαχοί μας- ότι τα εθνικά μας δικαιώματα θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο. Με διπλωματικά μέσα αλλά και αποτρεπτική ισχύ. Κάθε προσβολή τους θα απαντηθεί αμέσως με ανάλογο και αντίστοιχο τρόπο» τόνισε.

Μετά τη συνάντηση, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, δήλωσε ότι διάλογος δεν σημαίνει εκπτώσεις και η προσφυγή στη Χάγη αφορά μόνο στην υφαλοκρηπίδα και στην ΑΟΖ ενώ η εθνική ομοψυχία προϋποθέτει κοινωνική συνοχή και ενότητα.

«Κάθε προσβολή τους θα απαντηθεί αμέσως με ανάλογο και αντίστοιχο τρόπο.Ο διάλογος δεν σημαίνει εκπτώσεις... Ο δρόμος για την Χάγη αφορά μόνο την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Να μην ξεχνά η Κυβέρνηση ότι η Εθνική Ομοψυχία προϋποθέτει Κοινωνική συνοχή και ενότητα» υπογράμμισε.

Επίσης, τόνισε στους συνεργάτες της, ότι ο κ. Μητσοτάκης την διαβεβαίωσε ότι στη συζήτηση με τον αμερικανό πρόεδρο έθεσε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας. Δεν έγινε συζήτηση για πιθανή διπλωματική πρωτοβουλία από τις ΗΠΑ.

Όπως έγινε γνωστό η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συζήτησε με τον πρωθυπουργό το θέμα της αποτρεπτικής δύναμης της Ελλάδας όπου υποστήριξε μεν ότι χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις εξοπλιστικά συστήματα με μέτρο και ιεράρχηση, αλλά δήλωσε αντίθετη σε ράλι εξοπλισμών. Στο πλαίσιο αυτό είναι ανοικτή στη διαπραγμάτευση για προμήθεια των F-35.

Διαβάστε αναλυτικά τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με Τσίπρα και Φώφη Γεννηματά

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μεταξουργείο: Αυτός είναι ο άτυχος πατέρας που πέθανε με την γυναίκα του στον ύπνο τους (pics)

Σχετικές ειδήσεις