ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Δεν μπορούμε να δεχόμαστε οτιδήποτε

Μηταράκης: Δεν μπορούμε να δεχόμαστε οτιδήποτε

Αιχμές για τη στάση της προηγούμενης κυβέρνησης απέναντι στα μέτρα που ζητούσαν οι δανειστές άφησε ο κ. Ν. Μηταράκης, προαναγγέλλοντας εμμέσως τη στάση της ΝΔ.

«Δεν μπορούμε κάθε τρεις μήνες να δεχόμαστε οτιδήποτε, για να πάρουμε την δόση όταν ξέρουμε ότι αν δεχτούμε λάθος μέτρα στο επόμενο τρίμηνο θα είμαστε σε δυσχερέστερη κατάσταση από ότι ήμασταν πριν» δήλωσε μιλώντας στην ΝΕΤ ο τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ.

«Δεν μπορούμε να ζούμε πλέον με την λογική της επομένης δόσης. Όχι γιατί μας φθείρει ψυχολογικά άλλα γιατί οδηγεί δε αδιέξοδο τη χώρα».

«Το μεγαλύτερο θέμα του 2012 θα είναι η ανεργία» τόνισε ο κ. Μηταράκης, σημειώνοντας ότι «κάθε περαιτέρω μείωση του βιοτικού επιπέδου αυξάνει την ανεργία.

Το κόστος της ανεργίας είναι τεράστιο τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά. Είναι δυσβάστακτο για τα ταμεία, είναι δυσβάστακτο για την κατανάλωση, έχει σημαντικές επιπτώσεις στα φορολογικά έσοδα. Δεν μπορείς επομένως να μειώσεις κ' άλλο το βιοτικό επίπεδο.

Σήμερα, με τρία εκατομμύρια Έλληνες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, αποδεικνύεται ότι το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της Ελλάδος δεν οφείλεται στους μισθούς και τις συντάξεις».