ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Ένταση στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Αντιδράσεις πυροδότησε η εισήγηση του Γ. Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Κατά την τοποθέτησή του, ο Νίκος Σαλαγιάννης διαφώνησε πλήρως με την πρόταση του Γ. Παπανδρέου και ζήτησε την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, ει δυνατόν και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου το συντομότερο δυνατόν και σίγουρα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Πέραν των διαδικαστικών ζητημάτων, ο κ. Σαλαγιάννης επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο και κατηγόρησε ότι λειτούργησε περισσότερο ως απόλυτος κυρίαρχος και όχι ως εκλεγμένος πρόεδρος.

Η τοποθέτησή του αυτή προκάλεσε την εκνευρισμένη απάντηση του κ. Παπανδρέου, που σημείωσε με νόημα: «άρα, έχει δίκιο ο αδελφός μου με το άρθρο που έγραψε», εννοώντας το κείμενο του Νίκου Παπανδρέου, που έκανε λόγο για «ραγιάδες υπουργούς».

«Μια φορά ακόμα να παρέμβει έτσι ο αδελφός σας δεν θα μείνει τίποτα από το κύρος σας στην κοινωνία. Ο αδελφός σας μίλησε ως εκπρόσωπος δυναστείας με τη νοοτροπία του πρίγκιπα» σχολίασε ο κ. Σαλαγιάννης.

Κριτική στον Γ. Παπανδρέου άσκησε και η Τόνια Αντωνίου, που ζήτησε να υπάρξει ένα καθαρό μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Πολλοί βουλευτές θα σκεφτούν αν θα είναι υποψήφιοι αν κατεβείτε εσείς ως πρόεδρος. Εγώ πάντως με εσάς δεν θα είμαι υποψήφια βουλευτής με εσάς πρόεδρο», ανέφερε.