ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση Metron Analysis: Αυτή είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση Metron Analysis: Αυτή είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ
INTIME NEWS

Με 15,1 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Συγκεκριμένα στην δημοσκόπηση για το «Βήμα της Κυριακής» η ΝΔ φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 37,1% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής με 5,8%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και η ΜεΡΑ 25 με 4%.

Όσον αφορά τον πρωθυπουργό, η δημοσκόπηση αποτυπώνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών αφού το 65% αξιολογεί θετικά τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του. Παράλληλα, έχει μεγάλη απήχηση στους κεντρώους (71%) και στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους (52%) ενώ με 31% ακολουθούν οι αριστεροί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, 66% των ερωτηθέντων να απαντούν πως έχουν θετική γνώμη γι αυτόν.

Ιδιαίτερα συντριπτικό είναι το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη καταλληλότητα για πρωθυπουργός αφού προηγείται με 30 μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα (48% έναντι 18%).

Ο κ. Τσίπρας, βελτιώνει ελαφρώς το προφίλ του καθώς οι αρνητικές γνώμες μειώθηκαν στο 65% από 67% τον Δεκέμβριο και η δημοφιλία του αυξήθηκε σε έναν μήνα κατά 5 μονάδες, 41% από 36%.

Για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναδεικνύεται πρόσωπο ευρείας αποδοχής και στην κοινωνία, καθώς το 59% των πολιτών συμφωνεί με τη συγκεκριμένη επιλογή.

Για τα ελληνοτουρκικά

Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, προβάλλει o υπερκομματικός φόβος για το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης (61%) αλλά και η διακομματική συναίνεση για την επιλογή της προσφυγής στη Χάγη.

Αγκάθια Προσφυγικό, Ασφάλεια και Παιδεία

Τρία είναι τα καμπανάκια που χτυπούν οι πολίτες στην κυβέρνηση. Πρόκειται για: την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας (οι θετικές γνώμες μειώθηκαν από το 52% στο 45%), την Παιδεία (οι θετικές γνώμες από 49% έπεσαν στο 38%), το Μεταναστευτικό (οι θετικές γνώμες από 25% έφθασαν στο 16%).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας: Νέες αποκαλύψεις για την εξαφάνιση της 7χρονης Βαλεντίν

Σχετικές ειδήσεις