ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης για ποδόσφαιρο: Θα αφαιρούνται βαθμοί σε κάθε ματς για όσο υπάρχει πολυϊδιοκτησία

Γεραπετρίτης για ποδόσφαιρο: Θα αφαιρούνται βαθμοί σε κάθε ματς για όσο υπάρχει πολυϊδιοκτησία

Σε περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας θα αφαιρούνται βαθμοί από μία ομάδα κάθε φορά που παίζει εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι εφόσον η τιμωρία θα επιβάλλεται σε κάθε ματς, όσο υφίσταται η πολυϊδιοκτησία, η ομάδα θα φτάνει σε αρνητική βαθμολογία, όπερ σημαίνει και υποβιβασμός. Φυσικά, αν σταματήσει να υφίσταται η πολυϊδιοκτησία, θα σταματήσει και η αφαίρεση βαθμών για τις εμπλεκόμενες ομάδες.

Ερωτηθείς εάν ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει ιδιοκτησία, απάντησε «όχι». Ανέφερε ότι η UEFA δεν προβλέπει αποκλειστικά ότι σε περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας θα επιβάλλεται ποινή υποβιβασμού, σημειώνοντας πως υπάρχουν διαφορετικές ποινές σε άλλες χώρες. Στη συνέντευξη που έδωσε, ο κ. Γιώργος Γεραπετρίτης -ο οποίος τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε σε Νιόν και Γενεύη για να συναντηθεί με τους ανθρώπους της UEFA και της FIFA για τα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο- τόνισε: «Η πολυϊδιοκτησία είναι ένα ειδικό φαινόμενο που έχει να κάνει με τη λειτουργία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Βεβαίως πρέπει να απαγορεύεται, θα πρέπει να υπάρχουν τρόποι με τους οποίους αποδεικνύεται η πολυϊδιοκτησία και κυρώσεις που θα είναι όχι μόνο αποτελεσματικές, αλλά θα αποτελούν και γνήσια απειλή. Όπως έχουμε ήδη διατυπώσει, σε περίπτωση που οι κανόνες που θα τεθούν σε όλα τα επίπεδα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν τηρηθούν εκ μέρους των ομάδων, υπάρχει σαφέστατη κύρωση από τις διοργανώσεις της Ευρώπης».

Μιλώντας για τις επαφές του με τον πρόεδρο και ειδικούς της UEFA στη Νιόν είπε πως το σχέδιο προβλέπει πως η UEFA θα κάνει τις προτάσεις της για την αναρρύθμιση και την επανεκκίνηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η Πολιτεία θα νομοθετήσει και εάν η ΕΠΟ και η Super League δεν αποδεχθούν τις προτάσεις των υπερκείμενων διεθνών οργάνων τους, τότε η κυβέρνηση δεν θα επιτρέπει να υπάρξει εκπροσώπηση ελληνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις.

Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης διεμήνυσε πως με το νέο πλαίσιο θα υπάρχουν σαφείς κυρώσεις στις ομάδες για τον μισαλλόδοξο λόγο, τις πράξεις λεκτικής ή φυσικής βίας, με στόχο να μπει τέλος στην εχθροπάθεια που διατρέχει το ποδόσφαιρο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή! Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Τουρκία: Κοινό μέτωπο κατά Πούτιν - Άσαντ – Έξαλλος ο Τσάρος

Σχετικές ειδήσεις