ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραμένει ο στόχος για 150.000 λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους

Παραμένει ο στόχος για 150.000 λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους

Σταθερός παραμένει ο αριθμητικός στόχος αναφορικά με τη μείωση κατά 150.000 του προσωπικού στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα το χρονικό διάστημα 2010-2015, μέσω συνταξιοδοτήσεων και μείωσης των νεοπροσλαμβανομένων μόνον για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα έπειτα από πρόσκληση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα προς τον μόνιμο εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Αθήνα Bob Traa, παρουσία του Υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια.


Συγκεκριμένα ο Υπουργός μιλώντας για την εφαρμογή της εφεδρείας με την χρήση οριζόντιων κριτηρίων, διευκρίνισε πως δεν θεωρεί τα οριζόντια κριτήρια ορθά ενώ σημείωσε ότι δεν αποτελούν πολιτική επιλογής.

Ο κ. Ρέππας είχε την πρωτοβουλία γι’ αυτήν τη συνάντηση με σκοπό να εξετασθεί από κοινού η εξέλιξη της συνεργασίας με τον μηχανισμό στήριξης, όσον αφορά σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε λεπτομερής αναφορά στη συνεργασία με την task force για τη διοικητική μεταρρύθμιση και την πορεία του επερχόμενου σχεδίου νόμου για το επιτελικό κράτος.