ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Η ημερομηνία - σταθμός που θα κρίνει τα μέτρα περιορισμού στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Η ημερομηνία - σταθμός που θα κρίνει τα μέτρα περιορισμού στην Ελλάδα

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι η εξάπλωση του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα δεν κινείται με ταχείς ρυθμούς και έτσι δεν θα νοσήσουν πολλοί άνθρωποι σε μικρό χρονικό διάστημα. 

Το «στοίχημα», όμως, είναι η διασπορά του να μην συνεχιστεί για πολύ καιρό, φθάνοντας και τον Μάιο.

Αυτό αναφέρουν επιστήμονες αλλά και κυβερνητικά στελέχη, ώστε να αποφύγουμε την κατακόρυφη αύξηση που ενδεχομένως να είχε την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η 6η Απριλίου θεωρείται από την επιστημονική κοινότητα αλλά και για την κυβέρνηση η ημερομηνία - σταθμός.

Και αυτό γιατί τότε θα κριθεί το κατά πόσον θα χρειαστεί να συνεχιστούν για άλλες δύο εβδομάδες τα περιοριστικά μέτρα ή εάν μπορεί να ξεκινήσει η σταδιακή χαλάρωσή τους.

Αυτό θα κριθεί από το αποτέλεσμα που θα έχουν τα ήδη εφαρμοσμένα μέτρα στην εξάπλωση του ιού.

Στο Μέγαρο Μαξίμου -παρότι βρίσκεται σε καραντίνα και λειτουργεί μέσω τηλεδιασκέψεων- διατηρούν την εικόνα πως βήμα - βήμα θα προχωρούν σε νέα μέτρα τις επόμενες ημέρες και ανάλογα τις εισηγήσεις της επιστημονικής επιτροπής, θα παίρνουν αποφάσεις ανάλογα με την κρισιμότητα ή όχι της εξάπλωσης της πανδημίας.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να περιοριστούν ακόμη περισσότερο οι αεροπορικές πτήσεις και έτσι μετά τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία και ανάλογα με τον τρόπο που κινείται ο ιός στη Γαλλία και τη Γερμανία να υπάρξουν αντίστοιχες απαγορεύσεις και για τις αερογραμμές αυτών των χωρών.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr