ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα κάνει ο Βενιζέλος

Τι θα κάνει ο Βενιζέλος

Αίνιγμα αποτελεί από χθες η στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά την προφανή στήριξη από τα κορυφαία στελέχη που μίλησαν την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως αναμενόταν, επέμεινε στην αρχική του τοποθέτηση που έκανε στο διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο στα τέλη Δεκεμβρίου.

Τότε είχε ζητήσει άμεση προσφυγή των φίλων και των μελών του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και τότε και τώρα διαφώνησε. Αλλά δεν ήταν ο μόνος. Από τα στελέχη που μίλησαν, τα περισσότερα εξέφρασαν την ανοιχτή στήριξή τους στην πρόταση Παπανδρέου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Κώστας Πανταζής ήταν μόνο μερικοί από αυτούς που πήραν ξεκάθαρη στάση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πλέον απειλεί ανοιχτά να μην είναι υποψήφιος στην εκλογές που θα γίνουν στο κόμμα, πριν από τις εθνικές εκλογές.

Επικαλείται φόρτο εργασίας λόγω του PSI και των διαπραγματεύσεων για τη δανειακή σύμβαση.

Χθες βράδυ ο Βενιζέλος κάλεσε ξανά στενούς συνεργάτες του και μίλησε με ανθρώπους που εμπιστεύεται την άποψή τους. Αναμένεται σήμερα να επανέλθει.

Το βέβαιο είναι ότι βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, αν και το κλίμα του χθεσινού Εθνικού Συμβουλίου ήταν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν πρόκειται να τα παρατήσει τόσο εύκολα…