Παπακωνσταντίνου: "Η χώρα θα τα καταφέρει"

Ρήξεις, προσπάθεια και πολλή δουλειά. σημαίνει η συνέχιση του...

Ρήξεις, προσπάθεια και πολλή δουλειά. σημαίνει η συνέχιση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής , δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου στην εφημερίδα "Κόσμος του Επενδυτή" υπογραμμίζοντας πως έχουμε αποδείξει ότι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τη χώρα να τα καταφέρει.

Η επιτυχία σε αυτό το Πρόγραμμα δεν είναι μόνο όρος, για να συνεχίσει η απρόσκοπτη δανειοδότηση της χώρας μας, αλλά κυρίως γιατί δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να προχωρήσουμε στον ίδιο δρόμο με αυτόν που ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Αποδείξαμε , είπε ο κ.Παπακωνσταντίνου ότι, μπροστά στην ανάγκη για τη διάσωση της χώρας, δεν μετρήσαμε το πολιτικό κόστος. Στον πρώτο χρόνο ζητήσαμε από όλη σχεδόν την ελληνική κοινωνία να υποστεί θυσίες και με αυτήν πετύχαμε ένα στόχο που κανείς δεν πίστευε ότι θα καταφέρναμε: μια μείωση του ελλείμματος πάνω από 14 δισεκατομμύρια ευρώ, ή περίπου έξι μονάδων του ΑΕΠ.

Το Πρόγραμμα συνεχίζεται, εκπληρώνοντας κατά κύριο λόγο αυτό που η ίδια η κοινωνία ζητά επιτακτικά, μια προσαρμογή που να βασίζεται σε πραγματικές αλλαγές για την πάταξη της σπατάλης, για τον εξορθολογισμό του κράτους, για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης, για την διαφάνεια και την αξιοκρατία, για τη δημιουργία πραγματικής προοπτικής για επενδύσεις, επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη και πρόοδο.

Θα προχωρήσουμε με απόλυτη συνέπεια στους στόχους που έχουμε θέσει, γιατί πραγματικά το χρωστάμε στην πλειοψηφία των πολιτών που στήριξε και στηρίζει αυτό τον αγώνα, κατέληξε ο κ.Παπακωνσταντίνου.

Πηγή: http://www.newscode.gr/oikonomia/story/g.papakonstantinou-mprosta-sti-sotiria-tis-xoras-den-metrisame-to-politiko