ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης: Δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για τη φετινή τουριστική χρονιά

Θεοχάρης: Δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για τη φετινή τουριστική χρονιά
INTIME NEWS

Δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για την πορεία του τουρισμού τους επόμενους μήνες τόνισε σε συνέντευξή στο CNN Greece ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, επισημαίνοντας παράλληλα πως το στοίχημα είναι επανεκκίνηση του κλάδου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η φετινή τουριστική χρονιά είναι διαφορετική και βάσει των ιδιαίτερων συνθηκών σχεδιάζεται η καμπάνια, που θα «τρέξει» το επόμενο διάστημα.

Αναφορικά με τον ξενοδοχειακό κλάδο και τους λόγους για τους οποίους πολλές επιχειρήσεις δεν άνοιξαν, ο κύριος Θεοχάρης σημείωσε πως η επανεκκίνηση θα γίνει σταδιακά και ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρξει στις 15 Ιουλίου.

«Κάθε ξενοδοχειακή μονάδα θα αξιολογήσει τα δεδομένα, τον αριθμό των κρατήσεων, τις κλεισμένες συμφωνίες και αναλόγως θα αποφασίσει πότε θα επαναλειτουργήσει», δήλωσε ο υπουργός.

Για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το εάν ισχύσει κάποιου είδους καραντίνα για τους τουρίστες, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε πως οι έλεγχοι θα είναι δυο κατηγοριών, πιο χαλαροί για αυτούς που έρχονται από χώρες που η πανδημία είναι σε ηπιότερη μορφή και πιο αυστηροί για εκείνους που ταξιδεύουν από κράτη όπου ο κορονοϊός έλαβε σοβαρές διαστάσεις.

Δείτε αναλυτικά την συνέντευξη:

Βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και η ασφάλεια των εργαζομένων στον κλάδο, σημείωσε.

Για τη νέα καμπάνια του ελληνικού τουρισμού ο υπουργός ανέφερε: «Θέλουμε οι επισκέπτες να βιώσουν την Ελλάδα που ονειρεύονται. Το ελληνικό καλοκαίρι το αξίζουμε περισσότερο από ποτέ και το χρειάζονται οι επισκέπτες».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση βιτριόλι: Νέα στοιχεία - Το ταξίδι στην Ισπανία και ο οδηγός αγώνων