ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρό πολιτικό ροκ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για Καλογρίτσα, Παππά και… κοριούς

Σκληρό πολιτικό ροκ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για Καλογρίτσα, Παππά και… κοριούς
INTIME NEWS

Η περίοδος της αβρότητας κατά την πανδημία, μεταξύ των κομμάτων, όχι μόνο έχει παρέλθει αλλά η σύγκρουση είναι τόσο σφοδρή που φαίνεται σαν να μην την ζήσαμε και ποτέ. Το πολιτικό μενού έχει κοριούς, έλεγχο των ΜΜΕ, καταγγελίες για παρακράτος ακόμα και παιδεραστία.

Τελευταία επεισόδια στην κόντρα του τελευταίου διαστήματος ήταν τα δυο δημοσιεύματα, ένα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και ένα της εφημερίδας Documento, που προκάλεσαν μπαράζ ανακοινώσεων.

Το πρώτο δημοσίευμα εμφανίζει τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα να κατονομάζει τον Νίκο Παππά και το Μέγαρο Μαξίμου χρησιμοποιώντας την έκφραση «White House» να είχαν μεσολαβήσει προκειμένου ο ίδιος να λάβει -εικονικό- δάνειο 3 εκατ. ευρώ από λιβανέζικο κολοσσό για να μπει στον περιβόητο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Από την άλλη το Documento κάνει λόγο για πρώην υπουργούς τη ΝΔ που είχαν σχέσεις με ανήλικες ή πιάστηκαν από τους κοριούς της ΕΥΠ, όπως αναφέρεται, να εμπλέκονται με επίορκους αστυνομικούς ή δικαστικούς.

Οι αποκαλύψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ

Κοινή συνισταμένη στα όσα σοκαριστικά αποκάλυψαν το προηγούμενο διάστημα ο Σάμπυ Μιωνή και αυτές τις μέρες ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι η προσπάθεια, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες να στηθεί ένα παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ, όπως το χαρακτηρίζουν τα άλλα κόμματα. Είτε αυτό αφορά την προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης, είτε αφορά τον έλεγχο της ενημέρωσης.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Καλογρίτσας σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, σε δικαστήριο την περασμένη Τετάρτη είπε πως έκοψε εικονικό τιμολόγιο ύψους 3 εκατ. ευρώ στη λιβανέζικη εταιρία CCC της οικογένειας Χούρυ για να μπορέσει να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, υποστηρίζοντας ότι την «εντολή» του την έδωσαν ο Νίκος Παππάς και ο “White House”. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι δικηγόροι της ξένης εταιρείας θέλησαν να μάθουν σε τι αναφερόταν όταν έλεγε για “White House”, η απάντηση που πήραν ήταν: «Όταν λέμε “White House” εννοούμε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά».

Η CCC έχει προσφύγει κατά του Χρήστου Καλογρίτσα απαιτώντας να της επιστραφούν τα 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αυτό που αρχικά έμοιαζε με δικαστική διαμάχη μεταξύ εργολάβων κατέληξε, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος, σε μια υπόθεση με εικονικές συμβάσεις και προσπάθεια α χειραγωγηθούν τα MME.

Το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας

Η κυβέρνηση, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, έβαλε στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα, καλώντας «να απαντήσει σήμερα» αν γνώριζε «για εικονικές συμβάσεις, εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια και για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ» ή αν «όλα γίνονταν με την έγκρισή του για να δημιουργήσει καθεστώς;».

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως «με τις αποκαλύψεις που έρχονται καθημερινά στο φως, συμπληρώνεται το παζλ του παρακράτους, των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι Έλληνες μαθαίνουν, δια στόματος των πρωταγωνιστών, αυτά που υποψιάζονταν.

Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, από την πλευρά του εργολάβου κι επίδοξου καναλάρχη με τις πλάτες του “μαγαζιού”, κ. Καλογρίτσα ειπώθηκε στο δικαστήριο ότι τα 3 εκατομμύρια τελικά πήγαν στο Documento (προφανώς όχι για να ενισχυθεί ο αγώνας κατά της διαπλοκής και η “ανεξάρτητη” δημοσιογραφία, αλλά για να κάνει τη “βρώμικη δουλειά” του ΣΥΡΙΖΑ). Ο κ. Βαξεβάνης απαντά, ότι εκείνος δεν ήταν συνεταίρος αλλά ένας απλός εργαζόμενος! Ο οποίος, ώ του θαύματος, κατάφερε στη συνέχεια να γίνει ιδιοκτήτης.

Οι αποκαλύψεις για τους κοριούς

Παράλληλα με την υπόθεση Καλογρίτσα, σε εκτενές δημοσίευμά του το Documento υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή της «έναν τόμο με ενημερωτικά σημειώματα και υλικό από νόμιμες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ από το 2017».

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για στενή συνεργασία μαφιόζων με πολιτικούς της ΝΔ και δικαστικούς. Υπάρχει ακόμα και αναφορά για πρώην υπουργό που εμπλέκεται σε σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου.

Πώς απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλο πανικό τόσο λόγω της οικονομίας, που την έχει βουλιάξει, όσο και από τις σημερινές αποκαλύψεις για επίσημες καταγραφές από την ΕΥΠ. Οι καταγραφές αυτές αποκαλύπτουν πρώην υπουργούς και στελέχη της ΝΔ με σοκαριστικούς διαλόγους να εμπλέκονται σε παιδεραστία και να συνεργάζονται με ένα μαφιόζικο παρακράτος, με δικαστές που καταγράφονται να υποστηρίζουν ότι στήνουν δίκες υπέρ χορηγών της ΝΔ με ανταλλάγματα.

Τώρα λοιπόν που αποδεικνύεται ότι το παρακράτος ήταν μαύρο και γαλάζιο, η ΝΔ θυμήθηκε να βγάλει από τη ναφθαλίνη τον κ. Καλογρίτσα, τον οποίο το 2016 τον κατηγορούσε ως αναξιόπιστο για τα βοσκοτόπια, και να τον τοποθετήσει ξανά στη πολιτική σκηνή, πλέον ως αξιόπιστο.

Ξαναλέμε λοιπόν: Τις δοσοληψίες του συγκεκριμένου επιχειρηματία και τα ανεξόφλητα χρέη του προς τρίτους επιχειρηματίες ίσως τα γνωρίζουν καλύτερα ο κ. Θεοδωρικάκος, ως παλιός συνεργάτης και οικογενειακός συνέταιρος και ο κ. Λοβέρδος ως συνήγορός του.

Σε κάθε περίπτωση, οι φθηνοί και στημένοι αντιπερισπασμοί στους οποίους καταφεύγει η ΝΔ δεν πρόκειται να της δώσουν διέξοδο διαφυγής. Οφείλει να δώσει απαντήσεις τώρα ο κ. Μητσοτάκης για το παρακράτος που ανέχεται μέχρι και τους παιδεραστές, των οποίων η εγκληματική δράση, όπως είναι φανερό εδώ και χρόνια, δεν φαίνεται να τον θίγει.

Και πιο συγκεκριμένα, να απαντήσει ξεκάθαρα:

Θα διώξει τους πρώην υπουργούς του και τον νυν βουλευτή του που πιάστηκε από τον κοριό της ΕΥΠ να έχουν συναλλαγές με το παρακράτος των επίορκων αστυνομικών και εμπλοκή μέχρι και σε υπόθεση παιδεραστίας;

Θα πει κάτι για τον χρηματισμό ανώτατων δικαστικών από επώνυμους φίλους του;

Θα περιμένουμε απαντήσεις και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα η Κουμουνδούρου σχολιάζοντας τις καταγγελίες του κ. Καλογρίτσα, είχε υπενθυμίσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που απέκλεισε τον επιχειρηματία από τον διαγωνισμό, ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια μετατροπής μίας αστικής υπόθεσης σε πολιτική.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μάκης Παντζόπουλος: Ποιος είναι ο σύζυγος της Μενεγάκη με την τεράστια περιουσία