ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Σκοτώθηκαν με το… γάντι Μητσοτάκης-Τσακαλώτος: Ο Ντουόρκιν, ο ενικός και τα συγχαρητήρια

Βουλή - Σκοτώθηκαν με το… γάντι Μητσοτάκης-Τσακαλώτος: Ο Ντουόρκιν, ο ενικός και τα συγχαρητήρια

Ένα έντονο λεκτικό πινγκ πονγκ εκτυλίχθηκε μετά την αναφορά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον πολιτικό φιλόσοφο Ρόναλντ Ντουόρκιν, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Πρέπει να πάρουμε τα δικαιώματα στα σοβαρά και θα δανειστώ τον τίτλο ενός εμβληματικού βιβλίου ενός μεγάλου Αμερικανού νομικού στοχαστή, του Ρόναλντ Ντουόρκιν. Ένας στοχαστής ο οποίος απέρριπτε το ασυμβίβαστο μεταξύ ελευθερίας και ισότητας. Αυτό ακριβώς επιχειρούμε να κάνουμε σήμερα. Να εναρμονίσουμε την ελευθερία με την ισότητα των δικαιωμάτων ώστε να πάψουν κάποτε οι αυτόκλητοι υπερασπιστές των συνταγματικών ελευθεριών να τις καταχρώνται εις βάρος των υπολοίπων» ανέφερε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και κάπου εκεί άρχισαν να ακούγονται… φωνές στην αίθουσα.

Χαμογελώντας είπε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «Συγχαρητήρια, υπάρχει και ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζει τον Ντουόρκιν. Μπράβο κ. Τσακαλώτο», για να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα οι βουλευτές της ΝΔ.

«Μην ανησυχείτε ακολουθούν κι άλλα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Εγώ τον έχω διαβάσει, εσύ τον έχεις διαβάσει;» ακούστηκε να λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αλλά δεν είναι σαφές αν απευθυνόταν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή σε κάποιον άλλο βουλευτή.

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, είπε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι «είμαστε Βουλή και όχι φροντιστήριο».

Στις διαμαρτυρίες του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος απευθυνόταν στον ενικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε «Τελειώσατε; Στη Βουλή μιλάμε στον πληθυντικό κ. Τσακαλώτε. Τον ενικό να τον αφήσετε για τις δικές σας εσωτερικές συγκεντρώσεις, παρακαλώ πολύ, όταν τσακώνεστε μεταξύ σας. Εδώ είναι κοινοβούλιο και θα μάθετε ότι υπάρχουν κανόνες».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα μετά το 28ο λεπτό:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή κι αν είναι... «βόμβα»: Δείτε σε ποιο κανάλι «κλείνει» η Ελένη Μενεγάκη