ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα για τα αναδρομικά: «Πολιτική απόφαση να τα δώσουμε σε όλους»

Μητσοτάκης σε Τσίπρα για τα αναδρομικά: «Πολιτική απόφαση να τα δώσουμε σε όλους»

Μετωπική σύγκρουση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των αναδρομικών.

Κατά τη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός απάντησε στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τα αναδρομικά, λέγοντας, «αναφερθήκατε στο ζήτημα της εξαγγελίας μου για την απόφαση της κυβέρνησης να καταβάλει εντός του 2020 και εξ ολoκλήρου τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. Η υποχρέωση της κυβέρνησης θα ήταν να συμμορφωθεί με δικαστική απόφαση στο βαθμό να καταλαμβάνει μόνο όσους είχαν προσφύγει. Δεν το κάνουμε γιατί θα ήταν αναμενόμενο να προσφύγουν και οι υπόλοιποι και θα δικαιωνόντουσαν. Θα υποβάλαμε συνταξιούχους στον κόπο και στη δαπάνη. Επιλέξαμε να τα δώσουμε όλα μαζί εφάπαξ εντός του 2020 και αυτό είναι πολιτική απόφαση».

Οι αποφάσεις για τα αναδρομικά

Τέλος στην αγωνία περίπου 2 εκατομμυρίων συνταξιούχων σχετικά με το ζήτημα των αναδρομικών έβαλε σήμερα η κυβέρνηση, καθώς κατέθεσε τροπολογία που καλύπτει όλους τους συνταξιούχους που υπέστησαν περικοπές.

Η σημερινή ρύθμιση είναι οριζόντια, περιλαμβάνει δηλαδή όχι μόνο αυτούς που είχαν προσφύγει δικαστικά (περίπου 250.000 συνταξιούχους), αλλά και αυτούς που δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

Όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση σεβόμενη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, πρόκειται να καταβάλει εφάπαξ μέχρι το τέλος του 2020 τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις στους συνταξιούχους τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

«Η κυβέρνηση συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις όπως είχαμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε. Μιλάμε για ποσό 1,4 δισ. ευρώ που αφορά κύριες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα και επεκτείνεται και στου δημοσίου», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση βιτριόλι: Ανεβαίνει τον «Γολγοθά» της η Ιωάννα - Η κατάσταση της υγείας της