ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Νέο τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη για την πανδημία

Κορονοϊός: Νέο τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη για την πανδημία
IN TIME

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί αύριο το πρωί, Τετάρτη (05/08) στον ελληνικό λαό με τηλεοπτικό μήνυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο πρωθυπουργός, μετά την κοινή ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, θα απευθύνει μήνυμα προς τους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης επρόκειτο να απευθυνθεί στους πολίτες σήμερα, ωστόσο αποφασίστηκε να το πράξει την Τετάρτη, καθώς για την Τρίτη ήταν προγραμματισμένη η έκτακτη ενημέρωση από τους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά για την πορεία της νόσου Covid-19 στη χώρα.

Ανησυχητική είναι η διασπορά του ιού, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα 121 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων μόλις πέντε εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Μετά την ισχύ, από χθες, του νέου πακέτου μέτρων πρόληψης με στόχο τη συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού, όπως είναι η εισαγωγή πλαφόν 100 ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες, η απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ - εστιατόρια, καφέ-μπαρ, η κυβέρνηση έβγαλε από τη φαρέτρα της και το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

Πιθανό θεωρείται ένα «lockdown» στη μεταμεσονύχτια διασκέδαση, καθώς αρκετές είναι οι φωνές που εισηγούνται να κλείνουν πριν τις 12 τα μεσάνυχτα όλα τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα.

Η πιθανότητα ενισχύεται από το γεγονός ότι η έξαρση των κρουσμάτων συνοδεύεται το τελευταίο διάστημα με τη μείωση του μέσου όρου ηλικίας των ασθενών και την διαπίστωση ότι νέες και νέοι σε μεγάλο βαθμό δείχνουν αδιαφορία για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός 2020: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης