ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Μήνυμα Μητσοτάκη για την πανδημία - Τι θα πει στους πολίτες

Κορονοϊός: Μήνυμα Μητσοτάκη για την πανδημία - Τι θα πει στους πολίτες
IN TIME

Νέο μήνυμα προς τους πολίτες για τον κορωνοϊό και την ανάγκη τήρησης των μέτρων ώστε να αποφευχθεί ένα νέο κύμα της επιδημίας στην χώρα αναμένεται να απευθύνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο πρωθυπουργός, επρόκειτο να απευθυνθεί στους πολίτες την Τρίτη, ωστόσο αποφασίστηκε να το πράξει σήμερα, Τετάρτη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει το μήνυμα πριν ή μετά την τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό που θα έχει με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και να προειδοποιήσει για τον εφησυχασμό σε μία προσπάθεια να ανανεωθεί το αίσθημα της ατομικής ευθύνης.

Ανησυχητική είναι η διασπορά του ιού, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα 121 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων μόλις πέντε εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Μετά την ισχύ, από χθες, του νέου πακέτου μέτρων πρόληψης με στόχο τη συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού, όπως είναι η εισαγωγή πλαφόν 100 ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες, η απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ - εστιατόρια, καφέ-μπαρ, η κυβέρνηση έβγαλε από τη φαρέτρα της και το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

Πιθανό θεωρείται ένα «lockdown» στη μεταμεσονύχτια διασκέδαση, καθώς αρκετές είναι οι φωνές που εισηγούνται να κλείνουν πριν τις 12 τα μεσάνυχτα όλα τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα.

Η πιθανότητα ενισχύεται από το γεγονός ότι η έξαρση των κρουσμάτων συνοδεύεται το τελευταίο διάστημα με τη μείωση του μέσου όρου ηλικίας των ασθενών και την διαπίστωση ότι νέες και νέοι σε μεγάλο βαθμό δείχνουν αδιαφορία για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βηρυτός: Κόλαση επί Γης από την φονική έκρηξη - Πάνω από 78 νεκροί, χιλιάδες τραυματίες