ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Η σημερινή γιορτή βρίσκει τον Ελληνισμό να παλεύει, αλλά θα αντέξουμε

Γεννηματά: Η σημερινή γιορτή βρίσκει τον Ελληνισμό να παλεύει, αλλά θα αντέξουμε

Στον πολυμέτωπο αγώνα που δίνει η χώρα μας αναφέρεται στο μήνυμά της για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. 

«Μακρινή μητέρα, ρόδο μου αμάραντο… γράφει ο ποιητής. Παναγία, μάνα, Ελλάδα. Η σημερινή γιορτή βρίσκει τον Ελληνισμό να παλεύει σε τόσα μέτωπα, αλλά θα αντέξουμε. Η μητρική αγκαλιά δίνει δύναμη, ελπίδα, αισιοδοξία. Εμψυχώνει και γαληνεύει» αναφέρει στο μήνυμά της η Φώφη Γεννηματά.

«Αυτές τις ώρες η σκέψη μας είναι στους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων, στους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε όλους εκείνους που δοκιμάζονται σκληρά και στους νέους που αγωνιούν για το αυτονόητο, να ζήσουν ελεύθερα και καλύτερα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά» συμπληρώνει στο μήνυμά της η κ. Γεννηματά.

Στα Χανιά ο πρωθυπουργός

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στα Χανιά βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Δεκαπεντάυγουστο.

Ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι, όπου προσκύνησαν για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αεροπορική Βάση της Σούδας. «Αισθάνθηκα την ανάγκη να βρεθώ μαζί σας σήμερα, ημέρα συμβολική για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με τους χειριστές και το τεχνικό προσωπικό. «Η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την ειρήνη. Και αυτό αποδείχθηκε έμπρακτα στο πεδίο τις τελευταίες μέρες», προσέθεσε ο Πρωθυπουργός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Προειδοποίηση 112 - «Μείνετε σπίτια σας»