ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Guardian: Έλληνες αξιωματούχοι επιτέθηκαν στην τρόικα

Guardian: Έλληνες αξιωματούχοι επιτέθηκαν στην τρόικα

Οι διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση έχουν «παγώσει» καθώς Έλληνες αξιωματούχοι επιτέθηκαν σε εκπροσώπους της τρόικας, υποστηρίζει o Guardian.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Έλληνες αξιωματούχοι εξαπέλυσαν παρασκηνιακά σκληρή επίθεση στους εκπροσώπους των δανειστών, κάτι που οδήγησε στη διακοπή των διαπραγματεύσεων.

Ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμοςδήλωσε ότι θα συγκαλέσει μια νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, για να καθοριστεί κοινή γραμμή απέναντι στους ελεγκτές της τρόικας που εμφανίζονται αδιαπραγμάτευτοι στα σκληρά μέτρα λιτότητας που απαιτούν από την ελληνική πλευρά, πριν τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης.

Ο κ. Παπαδήμος, θα επιδιώξει τη μέγιστη συναίνεση των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνησή του για να κάνει περαιτέρω παραχωρήσεις, ώστε οι συνομιλίες να τερματιστούν σύντομα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός και η ομάδα του, επέστρεψαν με μελαγχολική διάθεση στην Ελλάδα, μετά από ένα γύρο συνομιλιών σε Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη, στα γραφεία της ΕΚΤ, παρά την ανακούφιση ότι η γερμανική πρόταση για διορισμό επιτρόπου για την Ελλάδα έπεσε στο κενό.

Βοηθός του κ. Παπαδήμου δήλωσε στη Guardian: «Όλοι κατανοούν ότι η κατάσταση είναι αρκετά δραματική, κι ότι οι συζητήσεις μας στις Βρυξέλλες ήταν σκληρές και ειλικρινείς». Επίσης, υποστήριξε ότι το Μέγαρο Μαξίμου καταλαβαίνει τις δυσκολίες των βουλευτών να στηρίξουν ένα νέο γύρο λιτότητας, ωστόσο «το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό». Στο σημείο αυτό προσέθεσε ότι «μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μας είναι ότι οι βουλευτές δεν καταλαβαίνουν πόσο μεγάλο είναι το διακύβευμα».

«Αδιάλλακτη η τρόικα»

Σύμφωνα με τον βοηθό του πρωθυπουργού, η τρόικα δεν φαίνεται να αποδέχεται οποιαδήποτε υποχώρηση όσον αφορά τους κατώτατους μισθούς και το 13ο και το 14ο μισθό. «Κανένα κόμμα επίσης δεν προτίθεται να μετακινηθεί, καθώς όλοι θέτουν κόκκινες γραμμές. Πείτε μου πως θα λυθεί. Δεν έχουμε ιδέα και ανησυχούμε πολύ γι αυτό», σημειώνει.