ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένα βήμα πριν την παραίτηση ο Παπαδήμος

Ένα βήμα πριν την παραίτηση ο Παπαδήμος

Σε περίπτωση που δεν λάβει την στήριξη που επιθυμεί στην κρίσιμη σύσκεψη με τους πολικούς αρχηγούς.

Ασφυκτικές πιέσεις ασκούν τις τελευταίες ώρες τα δύο μεγάλα κόμματα στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να διαπραγματευτεί σκληρά με την Τρόικα ούτως ώστε να μην υπάρξουν μειώσεις τόσο στο 14ο και 13 μισθό του ιδιωτικού τομέα, όσο και στον κατώτατο μισθό. Με διαρροές εχθές όλη την ημέρα το πρωθυπουργικό περιβάλλον απειλούσε ότι αν δεν υποχωρήσουν οι αρχηγοί, ο πρωθυπουργός Παπαδήμος θα παραιτηθεί και θα οδηγήσει τη χώρα εσπευσμένα σε εκλογές.

Από την πλευρά τους τα δύο κόμματα έχουν χαράξει «κόκκινες γραμμές» και προς ώρας δεν φαίνονται διατεθειμένοι οι αρχηγοί τους να περάσουν πίσω από αυτές.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται διατεθειμένος να μην υποχωρεί στο θέμα των κοινών μετοχών κατά την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, παρά την επιμονή του Παπαδήμου κα των δανειστών για προνομιούχες μετοχές, έτσι ώστε να παραμείνει ο έλεγχος των τραπεζών στα χέρια των ιδιωτών. Σε περίπτωση που οι μετοχές του δημοσίου θα είναι κοινές το ελληνικό κράτος θα έχει σχεδόν τον απόλυτο έλεγχο των τραπεζών.

Οι εταίροι της Ελλάδας θεωρούν πως το ελληνικό δημόσιο δεν είναι σε θέση να διοικεί τράπεζες και γι' αυτό επιμένουν στη λύση των προνομιούχων.

Ο Αντώνης Σαμαράς βάζει βέτο στους μισθούς. Δεν επιθυμεί μείωση γιατί αυτό θα οδηγήσει σε υπανάπτυξη και φτώχεια σε μεγαλύτερο βαθμό τους Έλληνες πολίτες. Επίσης κόκκινη γραμμή για την ΝΔ είναι η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, κάτι που ξεκαθάρισε χθες ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης σε τοποθέτηση του στο κεντρικό δελτίο του MEGA.

Τέλος ο Γιώργος Καρατζαφέρης φαίνεται ότι ακόμη μια φορά θα παίξει το γνωστό του παιχνίδι: βλέποντας και κάνοντας. Δεν ξεκαθαρίζει τη θέση του και αυτό για να ελιχθεί ανάμεσα στις απαιτήσεις της Τρόικας και στο κοινό αίσθημα.

Αν δεν συμφωνήσουν οι τρεις αρχηγοί τότε το βάρος θα πέσει στον κ. Παπαδήμο. Ή θα παραιτηθεί ή θα προσπαθήσει να διαπραγματευτεί ή θα ζητήσει να αγοράσει κι άλλο χρόνο προκειμένου να πείσει τις δυο πλευρές να συμφωνήσουν.

Διαβάστε ακόμη:

Την Κυριακή το μεσημέρι η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων