ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμό ζητά ο Αβραμόπουλος

Ανασχηματισμό ζητά ο Αβραμόπουλος

Υπέρ ενός ανασχηματισμού της κυβέρνησης τάσσεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία», ο κ. Αβραμόπουλος προτείνει στον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, με στόχο να καταστεί πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό.

«Όλοι θα πρέπει να προτάσσουμε τον συλλογικό εθνικό στόχο από την ατομική μας επιβίωση», τονίζει ο υπουργός, που δίδει έμφαση στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης.

«Η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να πετύχει και για τον σκοπό που της έχει ανατεθεί και έχει αναλάβει αλλά και για να αφήσει μια κληρονομιά εθνικής συνεννόησης, καθώς θα τη χρειασθούμε στο μέλλον», επισημαίνει.

Πάντως, ο ίδιος εκτιμά ότι οι εκλογές θα παίξουν ρόλο καταλύτη στο πολιτικό σύστημα, ενώ η νέα κυβέρνηση θα αποκτήσει άλλο διαπραγματευτικό αέρα και κύρος.

Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε ότι στόχος της Συγγρού είναι η αυτοδυναμία, διευκρινίζοντας όμως ότι αν κάτι τέτοιο δεν γίνει, η ΝΔ «πάντοτε διαπνεόμενη από αντιλήψεις εθνικής ευθύνης θα επιδιώξει τη συνεργασία με άλλα κόμματα, γιατί τούτες τις ώρες αυτό προτάσσουμε, την εθνική ενότητα, που διαχρονικά και ιστορικά αυτή η παράταξη υπηρετούσε και υπηρετεί».

Παράλληλα, έθεσε ως προτεραιότητα την ενίσχυση των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων και διαβεβαίωσε ότι το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει επηρεαστεί και δεν θα επηρεαστεί από τα νέα σκληρά μέτρα.