ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης σε Τουρκία: Δεν παραχωρούμε αναφαίρετα δικαιώματα – Απορρίπτουμε απειλές και εκβιασμούς

Καλαφάτης σε Τουρκία: Δεν παραχωρούμε αναφαίρετα δικαιώματα – Απορρίπτουμε απειλές και εκβιασμούς

Μήνυμα για την ελληνική αποφασιστικότητα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα την οποία η Άγκυρα αναβαθμίζει συνεχώς τις διαστάσεις κλιμάκωσης, εξέπεμψε ο Σταύρος Καλαφάτης.

«Δεν υποχωρούμε και δεν παραχωρούμε αναφαίρετα δικαιώματα στις θάλασσες που περιβάλλουν τα χερσαία και νησιωτικά εδάφη μας», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

Ξεκαθάρισε δε προς πάσα κατεύθυνση: «η Ελλάδα είναι έτοιμη και αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για την προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.»

Μετά τη δοξολογία για την εορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές επετείους της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της 28ης Οκτωβρίου 1940, όπου παρέστη ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Η Θεσσαλονίκη- η πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας-τιμά σήμερα τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο και γιορτάζει την απελευθέρωσή της από τον οθωμανικό ζυγό. Με υπερηφάνεια για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας με ομοψυχία και εθνική αυτοπεποίθηση, απορρίπτουμε απειλές και εκβιασμούς και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.»

Και επανέλαβε με νόημα: «οι Έλληνες δεν υποχωρούμε και δεν παραχωρούμε αναφαίρετα δικαιώματα στις θάλασσες που περιβάλλουν τα χερσαία και νησιωτικά εδάφη μας. Χρόνια Πολλά Θεσσαλονίκη μας, Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Καλαφάτη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τα «μέτωπα» του Ερντογάν: Πώς άνοιξε «πόλεμο» με Γαλλία, Ρωσία και ΗΠΑ