ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονος προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για την ψηφοφορία

Έντονος προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για την ψηφοφορία

Έντονη είναι η κινητικότητα στο ΠΑΣΟΚ ενόψει της ψηφοφορίας της Κυριακής αλλά και της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος το Σάββατο στις 10:00 το πρωί.

Οι αντιρρήσεις και διαφωνίες που εξέφραζαν -είτε δημόσια είτε παρασκηνιακά- το τελευταίο διάστημα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για ορισμένα από τα μέτρα του νέου οικονομικού προγράμματος και κυρίως για εκείνα που αφορούν σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, έλαβαν σήμερα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Έτσι, μέσα στο σημερινό κλίμα ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, ήρθε η ηχηρή παραίτηση της Μ. Ξενογιαννακοπούλου από τη θέση της αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, λόγω της αντίθεσής της με συγκεκριμένα μέτρα, καθώς επίσης και η παραίτηση του βουλευτή Άρτας Π. Στασινού από τη βουλευτική του έδρα.

Επιπλέον, τουλάχιστον τρεις βουλευτές ακόμα δήλωσαν με σαφήνεια ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα.

Στο «θερμό κλίμα» που καταγράφεται στο εσωτερικό του κόμματος ήρθε να προστεθεί και η δήλωση της ανεξάρτητης βουλευτή Μ. Αποστολάκη ότι δεν θα υπερψηφίσει το νέο μνημόνιο, αναφέροντας σε δήλωσή της ότι είναι ανυπόστατο πλέον το επιχείρημα ότι η ψήφιση της δανειακής σύμβασης αποτρέπει τη χρεοκοπία της χώρας.

Απερίφραστα «όχι» θα πει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Λιάνης.