ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός - Γεωργιάδης: «Πέσαμε έξω με το δεύτερο κύμα της πανδημίας» - Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Κορονοϊός - Γεωργιάδης: «Πέσαμε έξω με το δεύτερο κύμα της πανδημίας» - Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης η κυβέρνηση στο άνοιγμα του τουρισμού δεν είχε διακρίνει την ταχύτητα με την οποία θα επέστρεφε η πανδημία στη χώρα

Στην έμμεση παραδοχή ότι το άνοιγμα του τουρισμού οδήγησε στην εξάπλωση του δεύτερους κύματος της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, προχώρησε ο υπουργός της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Open, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι. Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου. Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι αναμέναμε».

Οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσan την σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πανικός του κ. Γεωργιάδη που έχει ανασκευάσει μέσα σε πέντε ώρες τρεις φορές την πρωινή παραδοχή του ότι το άνοιγμα του τουρισμού συνδέεται με την έκρηξη της πανδημίας, απλά επιβεβαιώνει πως η αλήθεια που του ξέφυγε μάλλον ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου», αναφέρει σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως σημειώνεται, «η χώρα μας πληρώνει σήμερα τις φιέστες του κ. Μητσοτάκη για το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού».

«Το επιβεβαιώνει και μόνη της εξάλλου η κυβέρνηση, η οποία τώρα θυμήθηκε να απαιτήσει αρνητικό τεστ για όποιον μπαίνει στη χώρα, ενώ το καλοκαίρι υπό την πίεση των τουριστικών κολοσσών σφύριζε αδιάφορα στο αυτονόητο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.752 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - Στους 43 οι νέοι θάνατοι, στους 297οι διασωληνωμένοι