ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Zέρβας - Τζιτζικώστας: Να παραμείνει σε lockdown η Θεσσαλονίκη - Να μην ανοίξουν τα σχολεία

Zέρβας - Τζιτζικώστας: Να παραμείνει σε lockdown η Θεσσαλονίκη - Να μην ανοίξουν τα σχολεία
INTIME

LockdownΝα παραμείνει σε lockdown η Θεσσαλονίκη και άλλοι νομοί της Μακεδονίας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ζήτησαν από τον πρωθυπουργό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο περιφέρειαρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη και επισκέφθηκε το Ιπποκράτειο, το κέντρο επιχειρήσεων ΕΚΑΒ στην Πυλαία, το Παπαγεωργίου και στη συνέχεια μετέβη στο ΥΜΑΘ όπου και προήδρευσε σύσκεψης με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, παρουσία και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ενώ στο ΥΜΑΘ τον υποδέχτηκαν και η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου, Μαρία Αντωνίου και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

Κεντρικό ζήτημα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην συμπρωτεύουσα, είναι η διαχείριση και ο τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας, που πλήττει ιδιαιτέρως την Βόρεια Ελλάδα.

Κατά την έξοδό τους από την σύσκεψη οι κ.κ. Κ.Ζέρβας, Απ. Τζιτζικώστας και Θ. Καράογλου έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ, τονίζοντας πως δεν υπάρχει σκέψη αυτή τη στιγμή για άρση του lockdown, ενώ παράλληλα ζήτησαν και οικονομική στήριξη της Θεσσαλονίκης καθώς η οικονομία της πόλης έχει δεχτεί ανεπανόρθωτο πλήγμα.

Την ανάγκη να συνεχιστούν τα μέτρα και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, ανέφερε ο κ. Καράογλου, ενώ υπογράμμισε πως το σύστημα υγείας αντέχει και θα αντέξει. «Η κυβέρνηση δεν βιάζεται», τόνισε αναφερόμενος στην άρση του lockdown και έστειλε αισιόδοξο μήνυμα πως φαίνεται να υπάρχει μείωση του ιικού φορτίου από την έρευνα ΑΠΘ στα λύματα της πόλης. «Το πιο σημαντικό είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν λιγότερες ανθρώπινες απώλειες», κατέληξε.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Καράογλου:

Για σημαντική συνάντηση σε μία δύσκολη στιγμή για τη Θεσσαλονίκη, έκανε λόγο ο κ. Ζέρβας λέγοντας «πως με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη οποιαδήποτε άρση του lockdown. Δεν θα ζητήσω πότε ως δήμαρχος αυτής της πόλης να μπούμε σε μία οποιαδήποτε κανονικότητα αν δεν είναι εξασφαλισμένη η υγεία των πολιτών και η επόμενη ημέρα. Το οποιοδήποτε άνοιγμα για λιανεμπόριο και εστίαση θα έχει να κάνει με πολύ καλύτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά». Είναι δεδομένο το τρίτο κύμα της πανδημίας, τόνισε, και δήλωσε πως «είμαι κατά του ανοίγματος για τα σχολεία, δεν πρέπει να ισχύσει μέχρι τα Χριστούγεννα».

Παράλληλα, ζήτησε αντιστάθμισμα για τις οικονομικές απώλειες των επαγγελματιών και τον Δεκέμβριο, ενώ έκανε λόγο και για το σχέδιο Μάρσαλ που έχει ζητήσει για τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. δήμαρχος ζήτησε ενίσχυση στα νοσοκομεία της πόλης και τον ΟΑΣΘ, ενώ ζήτησε και εντεταλμένο σύμβουλο της Πολιτικής Προστασίας για τη Θεσσαλονίκη.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Ζέρβα:

Από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε πως η Κεντρική Μακεδονία προσπαθεί να αντιμετωπίσει και το υγειονομικό μέτωπο και το οικονομικό. «Εξέφρασα τον προβληματισμό στον πρωθυπουργό για το άνοιγμα της οικονομίας το επόμενο διάστημα. Θεωρώ πως πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά και για τα σχολεία», είπε και τόνισε πως «Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο άνοιγμα». «Ζήτησα από τον πρωθυπουργό την επέκταση της οικονομικής στήριξης και για Δεκέμβριο και για Ιανουάριο, αλλά και ένα έκτακτο σχέδιο διάσωσης της οικονομίας, αποκάλυψε ο κ. Τζιτζικώστας.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα:

Με πληροφορίες από typosthes.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Ραγίζει καρδιές» γιατρός που νόσησε – «Είδα την αξονική στους πνεύμονές μου και τρόμαξα»