ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένουν χτυπήματα «κάτω από τη μέση» - Η αλλάγή ατζέντας και η «ασπίδα» της Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένουν χτυπήματα «κάτω από τη μέση» - Η αλλάγή ατζέντας και η «ασπίδα» της Κουμουνδούρου

Να κρατήσουν ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πανδημία επιδιώκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκτιμούν πως το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζεται να ενορχηστρώσει μία εκστρατεία «λάσπης» εναντίον τους, σε μια προσπάθεια να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από τον κορονοϊό και τις συνέπειες του.

Η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να εκμεταλλευτεί πολιτικά ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», σύμφωνα με το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας μετακόμισε από την Κυψέλη στα Λεγραινά, αποτελεί για την Κουμουνδούρου απόδειξη πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αντεπιτεθεί με χτυπήματα «κάτω από τη μέση».

Όπως αναφέρον στενοί συνεργάτες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μία απόπειρα αλλαγής της ατζέντας, μακριά από τα προβλήματα που προκαλεί στην καθημερινότητα των πολιτών η «ανικανότητα» διαχείρισης της πανδημίας. Μάλιστα, τα ίδια πρόσωπα, εκτιμούν ότι ενδεχομένως αυτό να μην είναι το μοναδικό μη πολιτικό «χτύπημα» εναντίον τους και πως πιθανότατα, το πιεσμένο από την δύσκολη πραγματικότητα Μαξίμου, θα προσπαθήσει να επαναφέρει στην επικαιρότητα ιστορίες «σκανδαλολογικού» περιεχομένου, που κατά αυτούς, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Προκειμένου να μην υπάρξει καμία σκιά στην υπόθεση των Λεγραινών, από την Κουμουνδούρου αποφάσισαν να απαντήσουν χωρίς μισόλογα στους υπαινιγμούς της Πειραιώς, υπενθυμίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν αγόρασε κανένα σπίτι και ότι νοικιάζει εδώ και έξι χρόνια εξοχική κατοικία στην περιοχή της Λαυρεωτικής, κοντά στο Σουνίου. Πέρασαν, μάλιστα και στην αντεπίθεση, συμπληρώνοντας πως σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «δεν είχε την τύχη να έχει οικογενειακό φίλο τον κ. Χριστοφοράκο της Siemens ώστε να την έχει μαζί του μεσοτοιχία. Ούτε επίσης διαθέτει οικογενειακή offshore ώστε να αγοράσει το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι».

Όπως σημειώνουν, το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε πανικό και γι αυτό προσπαθούν με «αστειότητες» να αλλάξουν το κλίμα. Δεν ήταν, άλλωστε, καθόλου τυχαία τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στα μέλη της επιτροπής των λοιμοξιολόγων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να τους προειδοποίησε ότι δεν θα του προκαλέσει καμία εντύπωση αν η πιεσμένη από τις εξελίξεις κυβέρνηση, αναζητήσει σε αυτούς «αποδιοπομπαίους τράγους» για την κυβερνητική αποτυχία.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσουν και την όξυνση της καταστολής. Όπως αναφέρουν, οι εικόνες από τη γεμάτη αστυνομικούς Αθήνα που είδαμε τόσο χθες, στην επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όσο και στην επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, πριν από περίπου είκοσι ημέρες. Για την αξιωματική αντιπολίτευση, η «ένταση του αυταρχισμού» αποτελεί ξεκάθαρη κυβερνητική επιλογή, που πηγαίνει χέρι-χέρι με την αδυναμία εξεύρεσης διεξόδου στην πανδημία και την οικονομία.

Το ζητούμενο, πάντως, για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να μην σκεπάσουν όλα τα παραπάνω τις «εγκληματικές» -όπως τις χαρακτηρίζουν- ευθύνες της κυβέρνησης για τις «καταστροφικές» συνέπειες που βιώνει χώρα, εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών. Έτσι, οι επιθέσεις εναντίον του Μαξίμου για την επιλογή του να μην ενισχύσει το ΕΣΥ, αλλά και για τις άσχημες συνθήκες που διαμορφώνονται στην οικονομία όχι μόνο θ συνεχιστούν, αλλά θα αποτελέσουν και τον βασικό αντιπολιτευτικό μοχλό πίεσης της Κουμουνδούρου – σε συνδυασμό πάντα με την κατάθεση των δικών την προτάσεων για το σήμερα, αλλά και το αύριο της χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.